Krašto apsaugos ministerija nesiuntė lietuviams šaukimų kariauti Ukrainoje

Balandžio mėnesio antroje pusėje lietuviai atkreipė dėmesį į elektroniniu paštu platinamą laišką, neva siunčiamą iš Krašto apsaugos ministerijos elektroninio pašto. Laiške kviečiama atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą, kurią baigę asmenys bus įtraukti į trišalės Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados (Didžiojo etmono Konstantino Ostrogiškio brigada, LITPOLUKRBRIG) gretas Lenkijoje ir tarnybą tęs vykdydami užduotis Ukrainoje.

Socialiniuose tinkluose taip pat pastebėta žinučių su panašia informacija, kuria besidalinantys vartotojai tikina, kad Lietuvos šauktiniai bus įtraukti į konfliktą Ukrainos teritorijoje, o Vakarinė Ukrainos dalis esą faktiškai bus prijungta prie Lenkijos.

„Melo detektorius“ jau dekonstravo gandus apie neva rengiamą Ukrainos dalies prijungimą prie Lenkijos (ČIA).

Netiesa ir tai, kad lietuviai bus kviečiami kariauti Ukrainoje. Krašto apsaugos ministerijos vardu siųsti laiškai yra informacinės atakos dalis, jie – melagingi. Kaip paaiškino Lietuvos kariuomenė, Lithuanian-Polish-Ukrainian brigada, sudaryta iš Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos kariuomenių dalinių, yra dislokuota Lenkijoje, Liubline. 9 mėnesių tarnybą baigę kariai, gali savo noru tęsti tarnybą Lietuvos kariuomenėje arba yra įrašomi į aktyvųjį rezervą, bet ne siunčiami tarnauti į užsienį.

Daugiau apie tai skaitykite ČIA.

Ukrainos kariai

Ekonomikos ir inovacijų ministerija nesiūlė prekiauti sugedusiais produktais

Ekonomikos ir inovacijų ministerijai paskelbus apie pateiktą pasiūlymą leisti prekybos tinklams prekiauti kai kuriomis pasibaigusio galiojimo prekėmis socialiniuose tinkluose pasirodė žinučių, kuriose bandoma įtikinti, kad dabar žmonėms bus siūloma įsigyti supelijusią duoną ar uogas.

Tai – klaidinga informacija. Pateiktame Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlyme neketinama keisti prekybos trumpo galiojimo maisto produktais, pavyzdžiui, šviežiais kepiniais, duonos gaminiais ar uogomis. Pakeitimai paliestų tik prekybą ilgo galiojimo prekėmis, pažymėtomis „Geriausias iki...“ ženklu, kurios net ir praėjus terminui dar būna tinkamos vartoti. Be to, prekybininkams būtų leista parduoti tokias prekes tik įsitikinus, kad jos yra originalioje gamintojo pakuotėje, kuri nebuvo pažeista.

Daugiau apie tai skaitykite ČIA.

Viktorija Siegel ir Laurynas Suodaitis portale „Delfi“ nereklamavo apgaulingo investavimo įrankio

„Delfi“ skaitytojai susirūpino dėl portalo vardu skleidžiamo įtartino turinio. Interneto svetainėje, sukurtoje kaip portalo „Delfi“ klonas, publikuotas straipsnis, kuriame Viktorija Siegel ir Laurynas Suodaitis esą atskleidžia sėkmingo investavimo paslaptį ir reklamuoja įrankį „OIL PROFIT“.

Tai – fiktyvi interneto svetainė, sukurta imituojant „Delfi“ portalą, siekiant apgauti skaitytojus. Joje pateikiamas straipsnis apie sėkmingas V. Siegel ir L. Suodaičio investicijas iš tikrųjų niekada nebuvo publikuotas portale „Delfi“. Daug požymių rodo, kad reklamuojama „Oil Profit“ platforma yra investicinių sukčių įrankis, kuriuo siekiama išvilioti žmonių pinigus.

Daugiau apie tai skaitykite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją