Teiginiai

Ekspertas įspėja, kad tarp žmonių, paskiepytų nuo COVID-19, sparčiai plinta vėžys ir kitos ligos. Užfiksuota daug vakcinų sukeltos žalos ir mirties nuo vakcinų atvejų koronaviruso (COVID-19) pandemiją (ČIA).

Verdiktas

Nėra jokių įrodymų, kad COVID-19 vakcinos sukelia vėžį, gali tapti priežastimi jam atsinaujinti ar progresuoti. Tai įrodo ir statistiniai duomenys.

Melo detektoriaus komentaras

Ekspertas, kuris įspėjo, kad tarp paskiepytųjų nuo koronaviruso sparčiai plinta vėžys ir kitos ligos, yra daktaras Angusas Dalgleishas, Londono Švento Jurgio universiteto onkologijos profesorius.

Tačiau jis nepateikė jokių statistikos duomenų, o tik nurodė, kad „vienas jo asmeninių kontaktų vienas susirgo leukemija, o du jo darbo kolegos – ne Hodžkino limfoma“.

Kone visos su vėžiu susijusios organizacijos ragina vėžiu sergančius pacientus pasiskiepyti nuo COVID-19. O tai tik įrodo, kad tarp rizikos susirgti vėžiu ir COVID-19 vakcinų nėra jokio priežastinio ryšio.

JAV nacionalinis vėžio institutas išaiškino, kad nėra įrodymų, kad bet kokios vakcinos, įskaitant vakcinas nuo COVID-19, sumažintų vėžio gydymo veiksmingumą. Jis taip pat patvirtino, kad nėra įrodymų, kad COVID-19 vakcinos sukelia vėžį, gali tapti jo atsinaujinimo ar progresavimo priežastimi.

Tai, kad COVID-19 vakcinos neturi įtakos vėžio susirgimų atvejų skaičiui įrodo ir statistiniai duomenys. Pavyzdžiui, JAV nuo vakcinacijos pradžios iki šių metų kovo 1 dienos buvo sušvirkšta daugiau nei 672 milijonai COVID-19 vakcinų dozių. Tačiau naujų ar numatomų vėžio atvėjų skaičius beveik nepakito.

Suskaičiuota, kad 2021 metais keturiomis pagrindinėmis vėžio rūšimis JAV susirgo 970250 vyrai ir 927910 moterų. Nuo šio vėžio formų 2021 metais mirė 319420 vyrų ir 289150 moterų.

Praėjusių metų tikslių statistinių duomenų dar nėra, tačiau JAV nacionalinis vėžio institutas pateikia numatomą atvejų skaičių. Numatoma, kad 2022 metais nauji vėžio (visų, o ne keturių pagrindinių) atvejai buvo diagnozuoti 983160 vyrų ir 934870 moterų. 2022 metais numatomų mirčių skaičius nuo vėžio tarp vyrų bus 322090, o tarp moterų – 287270.

Remiantis šiai duomenis, matyti, kad vėžio atvejų skaičius išaugo, tačiau ekspertai tai sieja ne su COVID-19 vakcinomis, o su vėžio patikros, diagnostikos ir gydymo vėlavimais dėl sveikatos priežiūros sutrikimų per pandemija.

Skiepai nuo COVID-19 ligos kaip be kuri kita vakcina turi nepageidaujamų šalutinių poveikių. Kai kurie iš jų yra tam tikros ligos.

JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) nuo pat vakcinacijos pradžios fiksuoja ir analizuoja visus nepageidaujamus reiškinius.
Konstatuojama, po J&J/Jansseno COVID-19 vakcinacijos pasireiškė trombozė su trombocitopenijos sindromu (TTS). Ji yra reta ir pasireiškė maždaug 4 atvejais iš milijono suleistų dozių.

Guillain-Barré sindromas – retas sutrikimas, kai organizmo imuninė sistema pažeidžia nervines ląsteles, sukeldama raumenų silpnumą ir kartais paralyžių, pasireiškė 50 metų ir vyresniems vyrams, kurie buvo paskiepyti J&J/Jansseno COVID-19 vakcina. Tačiau šis reiškinys taip pat buvo retas.

Po COVID-19 vakcinacijos retai pasireiškia miokarditas ir perikarditas. CDC mokslininkai nustatė, kad miokardito dažnis buvo didžiausias po antrosios mRNR vakcinos dozės 12-24 metų amžiaus grupei.

Pranešimai apie mirtį po vakcinacijos nuo COVID-19 yra reti. Nuo 2020 m. gruodžio 14 d. iki 2023 m. kovo 1 d. pranešimų apie nepageidaujamus reiškinius sistemoje (VAERS) gauti 19 476 preliminarūs pranešimai apie mirtį tarp žmonių, kurie buvo paskiepyti COVID-19 vakcina.

Išanalizavus mirties liudijimus, skrodimo ir kitus medicininius įrašus, nustatytos devynios mirtys, priežastiniu ryšiu susijusios su J&J/Jansseno vakcinacija nuo COVID-19.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją