Teiginiai

Remiantis nauju tyrimu, vakcinos nuo COVID-19 sukelia greitą senėjimą, pažeisdamos visus organus. Pasak mokslininkų, skiepų baltymai tiesiogine prasme patenka į kiekvieną kūno organą ir, patekę ten, sukelia itin pagreitintą organizmo senėjimą (ČIA).

Verdiktas

Melas. Nėra jokių mokslinių tyrimų įrodančių, kad COVID-19 vakcinos gali sukelti senėjimą. Tyrimais įrodyta, jog kai kurių organų senėjimo procesą sukelia COVID-19 infekcija, o ne vakcinos.

Melo detektoriaus komentaras

Straipsniuose, kuriuose teigiama, kad nauju moksliniu tyrimų įrodyta, kad COVID-19 vakcinos nukelia senėjimą, joks tyrimas neįvardytas. Juose cituojamas tik Walteris Chesnutas ir jo pateiktos išvados. Tačiau šis asmuo nėra nei mokslininkas, nei virusologas, nei imunologas, o rinkodaros specialistas.

Moksliniai tyrimais įrodyta, kad ne COVID-19 vakcinos, o pati COVID-19 liga kai kuriuos žmonių organus paveikia taip, kad jie pasensta trejais ar ketveriais metais greičiau.

„Galite pradėti galvoti apie užsikrėtimą COVID-19 kaip apie priemonę pagreitinti senėjimą. Virusinė infekcija paspartina žmonių senėjimo procesą“, – sakė Vašingtono universiteto Sent Luise Klinikinės epidemiologijos centro direktorius dr. Ziyad Al-Aly.

Jis ir kito bendraautoriai atliko tyrimus, kaip COVID-19 liga paveikia inkstus, smegenis ir širdį. Nustatyta, kad šie organai greičiau sensta po COVID-19 ligos.

Harvardo universiteto mokslininkai, atlikę daugybę tyrimų ir analizių, taip pat nustatė, kad pacientų, sergančių sunkia COVID-19 ligos forma, kognityvinės funkcijos sumažėjo, o tai imituoja pagreitėjusį senėjimą.
Visi šie tyrimai įrodo, kad koronaviruso infekcija, o ne skiepai nuo COVID-19 turi įtakos pagreitėjusiam žmonių senėjimo procesui.

Pažymėtina tai, kad su COVID-19 vakcina koronavirusas į žmogaus organizmą nepatenka, nes nė vienoje iš naudojamų vakcinų nėra gyvo viruso.

Melagienų skleidėjai labai dažnai naudoja argumentą, jog žalos žmogaus organizmui pridaro viruso spyglio baltymas. Taip teigiama ir šiuo atveju, kai kalbama, jog COVID-19 vakcinos sukelia senėjimo procesą. Tačiau nė vienos Europos Sąjungoje ir JAV patvirtintos naudoti vakcinos sudėtyje nėra SARS-Cov-2 viruso spyglio baltymo. Vakcina tik išmoko žmogaus kūną pasigaminti nedidelį kiekį viruso spyglio baltymo tam, kad imuninė sistema sureaguotų į svetimkūnį ir pradėtų antikūnų gamybą. Be to, vakcina dažniausiai būna sutelkta injekcijos vietoje arba vietiniuose limfmazgiuose.

Nors po vakcinacijos kurį laiką žmogaus kūne dar galima aptikti spyglio baltymų, maždaug per dvi savaites visi jie suardomi, mat vakcinos sukurtos taip, kad organizmo pagamintas viruso spyglio baltymas nesugebėtų visiškai prisijungti prie ląstelių ir sukurti daugiau infekcinių dalelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją