Teiginiai


Kodu E471 minimas maisto priedas yra įtrauktas į sveikatai pavojingų priedų sąrašą (ČIA).

Verdiktas


Maisto priedas E471 nėra laikomas pavojingu žmogaus sveikatai. JAV šį emulsiklį maisto produktuose galima naudoti be apribojimų, užtikrinant gerųjų gamybos praktikų laikymąsi, Europos Sąjungos šalyse – taip pat, išskyrus kelias maisto produktų grupes, kurioms nustatytos maksimalios leistinos priedo vartojimo vertės.

Melo detektoriaus komentaras


Socialinių tinklų vartotojus sausainių sudėtyje rastas ir išgąsdinęs maisto priedas E471 yra glicerolio monostearatas. Tai – emulsiklis, padedantis susimaišyti skirtingų tipų medžiagoms ir jas stabilizuojantis, plačiai naudojamas maisto pramonėje, kosmetikos gaminiuose.

Skirtingai nei skelbiama socialiniuose tinkluose, E471 nėra laikomas pavojingu žmogaus sveikatai. Jungtinėse Amerikos Valstijose maisto produktuose jis gali būti naudojamas be apribojimų, atsižvelgiant į gerąsias gamybos praktikas. Europos Sąjungos šalyse daugelyje produktų glicerolio monostearatą taip pat leidžiama naudoti be apribojimų, užtikrinant kad laikomasi gerųjų gamybos praktikų.

Vienintelės gaminių kategorijos, kuriose nustatyta maksimali šio priedo vertė yra riebalai ir aliejus bei riebalų ir aliejaus emulsijos, išskyrus tyruosius ir alyvuogių aliejus; mišiniai ir motinos pieno pakaitalai kūdikiams; perdirbti grūdiniai maisto produktai ir kūdikiams bei mažiems vaikams skirti maisto produktai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją