Teiginiai

AEMEMI (Ekvadoro integruotosios medicinos gydytojų ekspertų asociacija – RED.) gydytojai išgydė 100 pacientų nuo COVID-19 naudojant CDS (chloro dioksido tirpalas). Tai skelbia portalas paranormal.lt (čia) ir pateikia vaizdo įrašą, kuriame Andreasas Kalckeris reklamuoja šį tirpalą, taip pat pridedamos ir nuorodos į interneto svetainę, kur jį galima įsigyti.

Verdiktas

Teiginys, jog chloro dioksido tirpalu žmonės buvo išgydyti nuo COVID-19 ligos yra melas, nes ši priemonė neturi jokio gydomojo poveikio. Priešingai – užfiksuota atveju, kaip šio tirpalo išgėrę žmonės smarkiai apsinuodijo, o penkerių metų berniukas net mirė.

Melo detektoriaus komentaras

Beveik 15 minučių trukmės vaizdo įraše, kuris buvo sukurtas prieš dvejus metus, save medicinos ekspertu įvardijęs Andreas Kalckeris aiškino, jog nustatė, kad chloro dioksidas gali išgydyti nuo COVID-19 ligos.

Šis įrašas sparčiai paplito internete, žmonės ėmė pirkti neva stebuklingą tirpalą, tačiau daugybė atsakingų institucijų skelbė, kad chloro dioksidas gali pakenkti, o ne padėti.

Chloro dioksidas naudojamas kaip baliklis celiuliozės gamyklose, gaminančiose popierių ir popieriaus gaminius, ir viešuosiuose vandens valymo įrenginiuose, kad vanduo būtų saugus gerti.

Chloro dioksidas tirpsta vandenyje ir greitai reaguoja su kitais junginiais. Reaguodamas vandenyje, chloro dioksidas sudaro chlorito joną, kuris taip pat yra labai reaktyvi cheminė medžiaga. Kadangi chloro dioksidas yra labai reaktyvus, jis gali sunaikinti vandenyje esančias bakterijas ir mikroorganizmus. Tačiau tai yra ir šios sritys, kur saugiai gali būti naudojamas chloro dioksidas. Juo tikrai negalima išgyti nei COVID-19, nei maliarijos, ŽIV ar autizmo, kaip skelbė A. Kalckeris ir jo šalininkai.

Visuomenės sveikatos ekspertų sukurtame šaltinyje „Health Desk“ teigiama, kad medicinos ir mokslo bendruomenė nepatvirtino chloro dioksido kaip COVID-19 ar kitų ligų gydymo, o jo naudojimas gali būti pavojingas žmonių sveikatai.

JAV maisto ir vaistų administracija (FDA) perspėjo, kad išgėrusieji chloro dioksido gali smarkiai apsinuodyti, o tai pasireiškia stipriu vėmimu, viduriavimu, mažu kraujo ląstelių skaičiumi ir žemu kraujospūdžiu dėl dehidratacijos, kvėpavimo nepakankamumu, širdies elektrinio aktyvumo pokyčiais, kepenų nepakankamumui.

Visos Amerikos sveikatos organizacija (PAHO) įspėjo nenaudoti chloro produktų COVID-19 gydymui. „PAHO nerekomenduoja vartoti chloro dioksido ar natrio chlorito turinčių produktų per burną ar parenteraliai (į veną, į arteriją, į raumenis ir po oda) pacientams, kuriems įtariamas arba diagnozuotas COVID-19, ar bet kokiu kitu atveju, nes nėra įrodymų. apie jo veiksmingumą ir šių produktų nurijimas ar įkvėpimas gali sukelti rimtų neigiamų padarinių“, – teigiama dokumente, kuris buvo išplatintas 2020 metų rugpjūtį.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) taip pat pareiškė, kad CDS neapsaugo nuo COVID-19, o baliklių ar kitų dezinfekcinių priemonių vartojimas yra pavojingas.

Žiniasklaida 2021 metų rugsėjį pranešė, kad judėjimo, skelbiančio apie nuodingus baliklius kaip „stebuklingą“ gydymą nuo COVID-19, lyderiui Argentinoje buvo pareikšti kaltinimai po 5 metų berniuko mirties.

Tyrimas buvo pradėtas po to, kai 5 metų berniukas mirė po to, kai tėvai jam sugirdė šio tirpalo. Nustatyta, kad 2020 m. rugpjūtį Vakarų Argentinoje šis berniukas nuo daugybinio organų nepakankamumo, susijusio su apsinuodijimu chloro dioksidu.

Argentinos valdžia apkaltino A. Kalckerį. Kaltinimai buvo pateikti po septynis mėnesius trukusio tyrimo, kurį atliko Nusikaltimų aplinkai tyrimo fiskalinis padalinys (UFIMA), tiriantis medicinos nusikaltimus Argentinoje.

A. Kalckeris buvo apkaltintas neteisėtu medicinos darbu ir netikrų vaistų pardavimu. Tačiau jis visus kaltinimus neigė teigdamas, kad nerekomendavo žmonėms vartoti šį tirpalą pakankamai didelėmis dozėmis, kad jis pakenktų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją