Teiginiai

Portale paranormal.lt skelbiama (čia), kad ligų ir mirčių daugės, nes mRNA pažeista imuninė sistema pasiduoda kiekvienai naujai ligai. Teigiama, kad visiškai paskiepyti asmenys praras bendrąjį imunitetą ir nebegalės apsisaugoti nuo bet kokių koronavirusų, įskaitant peršalimo ligas.

Verdiktas

Tokie teiginiai yra melas ir žurnale „Science Immunology“ paskelbto mokslinio tyrimo „Class switch towards non-inflammatory, spike-specific IgG4 antibodies after repeated SARS-CoV-2 mRNA vaccination“ neteisinga interpretacija.

Melo detektoriaus komentaras

Minėto mokslinio tyrimo autoriai nurodo, kad mRNR vakcinos yra veiksmingos prevencinės priemonės kovojant su SARS-CoV-2 pandemija. Didelis neutralizuojančių SARS-CoV-2 antikūnų kiekis yra svarbi vakcinos sukelto imuniteto sudedamoji dalis.

Mokslininkai nustatė, kad po pirminių dviejų mRNR vakcinos dozių antikūnų IgG atsakas daugiausia susideda iš priešuždegiminių IgG1 ir IgG3 poklasių, bet praėjus keliems mėnesiams po antrosios vakcinacijos padaugėjo ir specifinių antikūnų IgG4, kuriuos dar labiau sustiprino trečioji mRNR vakcinacija.

Mokslininkai pabrėžė, kad „mūsų tyrimas rodo mRNR vakcinos sukeltą antivirusinį IgG4 antikūnų atsaką, atsirandantį vėlai po antrinės imunizacijos. Reikia atlikti tolesnius tyrimus, siekiant išsiaiškinti tikslius imunologinius mechanizmus, skatinančius šį atsaką, ir įvertinti, ar IgG4 sukeltas antikūnų atsakas turi įtakos vėlesnėms virusinėms infekcijoms ir revakcinacijai. Tai svarbu ne tik galimoms būsimoms vakcinų kampanijoms nuo SARS-CoV-2, bet ir naujoms mRNR pagrįstoms vakcinoms nuo kitų patogenų kurti“.

Tačiau garsus melagienų apie COVUD-19 vakcinas skleidėjas Aleksas Berensonas, kurio melus jau ne kartą paneigė įvairių šalių faktų tikrintojai, aiškino, kad šis tyrimas yra įrodymas, jog dėl koronaviruso skiepų sutrinka imuninė reguliacija, todėl laikui bėgant visiškai paskiepyti asmenys praras bendrąjį imunitetą ir nebegalės apsisaugoti nuo bet kokių koronavirusų, įskaitant peršalimo ligas. Šiuos jo pasvarstymus, kurių negalima vertinti kaip tiesos, ir publikavo portalas paranormal.lt.

Du dešimtmečius Harvardo medicinos mokyklos ir Harvardo visuomenės sveikatos mokyklos profesoriumi dirbės Williamas A. Haseltinas prestižiniame žurnale „Forbes“ taip pat paskelbė savo įžvalgas apie naujausią mokslininkų tyrimą dėl IgG4 antikūnų.

Jis teigė, kad tikslus padidėjusio IgG4 poveikis yra neaiškus ir gali būti teigiamas arba neigiamas. Kita vertus, jis akcentavo, kad daugiau nei 80 % antikūnų analizuojamuose serumuose vis dar buvo IgG1, IgG2 ir IgG3, o tai reiškia, kad efektoriaus funkcijos vis dar aktyvuojamos ir sukuriamas sveikas mišinys.

„Kartoju baigiamąsias tyrėjų mintis, pažymėdamas, kad šie rezultatai turėtų būti toliau tiriami, kad būtų galima suprasti tikslų IgG4 koncentracijos poveikį antikūnų titrams. Ši informacija gali turėti įtakos ne tik vakcinacijos nuo Covid-19, bet ir mRNR vakcinos technologijos ateičiai“, – pabrėžė profesorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją