Teiginiai

Žinutės socialiniuose tinkluose po „Balenciaga“ skandalo: „Balenciaga uždarė savo Twitter paskyrą.
Bėga velniai...“.

Verdiktas


„Balenciaga“ paliko socialinį tinklą „Twitter“ ne dėl kilusio reklamos skandalo, kai mados namų vizualuose buvo paviešintos vaikų, laikančių sadomazochistiniais atributais papuoštus žaislus, nuotraukos. Tai įvyko dvi dienos iki paleidžiant reklamą. „Balenciaga“ tiesiog prisijungė prie kitų žinomų įmonių ir garsenybių, kurios nusprendė boikotuoti socialinį tinklą po to, kai jo kontrolę perėmė Elonas Muskas.

Melo detektoriaus komentaras


Lapkričio 16 d. mados namai „Balenciaga“ į eterį paleido reklaminę kampanija, skirtą reklamuoti 2023-ųjų pavasario-vasaros kolekciją. Reklama, kurioje nufotografuoti mažamečiai vaikai, rankose laikantys sadomazochistiniais atributais papuoštus pliušinius žaislus, sukrėtė visuomenę, o „Balenciaga“ partneriai vienas po kito ėmė pranešinėti nutraukiantys ryšius su mados gigante dėl propaguojamo vaikų išnaudojimo.

Po skandalo praėjus keletui dienų socialiniuose tinkluose ėmė dygti pranešimai apie tai, kad „Balenciaga“ pasitraukė iš „Twitter“. Ši žinia buvo susieta su ką tik įvykusiu reklamos fiasko.

Manipuliatyvi žinutė

Vis dėlto, tokios sąsajos – klaidingos. Nors „Balenciaga“ iš tiesų pasitraukė iš socialinio tinklo „Twitter“, tai įvyko anksčiau nei buvo paleista skandalingoji reklama, taigi, pasitraukimą lėmė kitos priežastys. „Balenciaga“ tapo pirmąja iš didžiųjų pasaulio mados namų, nusprendusių palikti „Twitter“ po to, kai socialinio tinklo kontrolę perėmė Elonas Muskas. „Twitter“ tapo privačia E. Musko įmone spalio 27 d., o „Balenciaga“ paskyra tinkle nuo lapkričio 14 d. jau nebebuvo aktyvi. Prieš paskyrai dingstant ji turėjo 950 tūkst. sekėjų.

Pati „Balenciaga“ patvirtino palikusi „Twitter“ tačiau plačiau komentuoti įvykio nepanoro. Toks pasitraukimas nėra labai stebėtinas, nes socialinį tinklą perėmus E. Muskui jį paliko ne viena garsi kampanija ar asmuo. Kaip pranešė žiniasklaida, kiek anksčiau „Twitter“ paliko „Playbill“, apie savo išėjimą paskelbė tokios įžymybės kaip Gigi Hadid, Shonda Rhimes, Whoopi Goldberg ir kitos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją