Teiginiai


Portalas paranormal.lt skelbia (čia), jog Jungtinėje Karalystėje žinomas onkologas Angusas Georgas Dalgleishas neseniai parašė atvirą laišką medicinos žurnalo „British Medical Journal“ (BMJ) vyriausiajam redaktoriui, aiškindamas, jog vėžys ir kitos ligos sparčiai progresuoja tarp nuo COVID-19 paskiepytų žmonių. Ir tai esą priežastis sustabdyti visas vakcinų programas. Šiame straipsnyje taip pat dėstoma, kad neseniai Harvardo interneto svetainėje paskelbto tyrimo duomenimis, smarkiai padaugėjo jaunesnių nei 50 metų žmonių, sergančių vėžiu.

Verdiktas


Teiginys, jog vėžys ir kitos ligos sparčiai progresuoja tarp nuo koronaviruso paskiepytų žmonių yra melas. Ir pats onkologas A. G. Dalgleishas nepateikia jokių įrodymų ar statistinių duomenų, kad pagrįstų savo teiginį, o moksliniai tyrimai įrodo priešingai. Informacija, jog smarkiai padaugėjo jaunų žmonių, sergančiu vėžiu, yra tiesa, tačiau priežastis tikrai nėra COVID-19 vakcinos.

Melo detektoriaus komentaras


Žurnalo „British Medical Journal“ (BMJ) kol kas dar neišspausdino onkologo A. G. Dalgleisho parašyto laiško, kuriame raginama stabdyti COVID-vakcinaciją, nes esą vėžys tiems, kurie yra priversti pasiskiepyti nuo koronaviruso, sparčiai progresuoja.

Beje, tai jau ne pirmas šio onkologo pasisakymas apie COVID-19 prevencijos priemones. 2021 metų balandį jis ragino JK Vyriausybę kuo greičiau panaikinti koronaviruso apribojimus, kad vėžiu sergantys pacientai galėtų greičiau sulaukti tinkamo gydymo.

Amerikos vėžio draugija taip pat išaiškino, jog galima tikėtis, kad COVID-19 pandemija ilgainiui padidins mirtingumą nuo vėžio dėl „pavėluotų diagnozių; galimai reikalingo gydymo pertraukos ar pakeitimų; galimybės, kad kai kurie suaugusieji atsisakys ankstesnės prevencinės priežiūros“.

Kitaip tariant, vėžio progresavimas ir galimai atvejų daugėjimas yra susijęs ne su COVID-19 vakcinacija, o su tuo, jog onkologiniams pacientams buvo sudėtinga laiku gauti reikiamą pagalbą.

Mokslinių tyrimų išvados yra vienareikšmiškos – yra daug įrodymų, įtikinančių vėžiu sergančius pacientus pasiskiepyti koronaviruso vakcinomis, taip pat laikytis savo skiepijimo schemų prižiūrint gydantiems gydytojams.

Tačiau nustatyta, kad skiepai nuo COVID-19 yra veiksmingi daugumai vėžiu sergančių pacientų, bet vakcinos siūlomos apsaugos nuo COVID-19 infekcijos, hospitalizacijos ir mirties lygis yra mažesnis nei visos populiacijos, o vakcinos veiksmingumas mažėja greičiau.

Tai skelbiama Oksfordo, Birmingemo ir Sautamptono universitetų bei JK sveikatos apsaugos agentūros (UKHSA) bendrai atlijtame tyrime, kurį paskelbė žurnalas Lancet Oncology“.

Profesorius Peteris Johnsonas, Sautamptono universiteto medicinos onkologijos profesorius, komentavo: „Šis tyrimas rodo, kad kai kuriems vėžiu sergantiems žmonėms vakcinacija nuo COVID-19 gali suteikti mažiau veiksmingą ir trumpiau trunkančią apsaugą. Tai pabrėžia COVID-19 revakcinacijos programų svarbą ir greitą prieigą prie COVID-19 gydymo žmonėms, kurie serga vėžiu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją