Teiginiai

Australijos pieno gamintojai verčiami galvijams švirkšti pavojingas mRNR vakcinas, kad tik galėtų tęsti veiklą. Remiantis pranešimais, 35 iš 200 karvių, suleidus joms toksiškos vakcinos, patyrė „staigią mirtį“. Tokie teiginiai pasirodė lietuviškame portale paranormal.lt (čia), tokia informacija skelbiama ir keliuose užsienio portaluose, kuriuose gausu dezinformacijos apie vakcinas.

Verdiktas

Teiginys, jog Australijos pieno gamintojai yra priversti galvijus skiepyti mRNR vakcinomis, kad didelę dalį paskiepytų karvių ištinka „staigi mirtis“ yra melas, nes Australijoje galvijai net nėra skiepijami mRNR vakcinomis. Tokios vakcinos nuo virusinių galvijų ligų, tokių kaip snukio ir nagų liga bei mazgelinio dermatito (žvynelinės/gumbelinės), yra tik kuriamos ir tikimasi, kad jas bus galima naudoti kitų metų rugpjūtį.

Melo detektoriaus komentaras

Melagienos apie tai, kad Australijoje ūkininkai yra priversti skiepyti galvijus mRNR vakcinomis, kad po skiepų nemažai karvių staiga nugaišo, interneto portaluose ėmė plisti spalio pirmosiomis dienomis, iškart po to, kai rugsėjo 28 dieną stipriausios Australijoje – Naujojo Pietų Velso vyriausybė paskelbė, kad sudarė susitarimą su JAV biotechnologijų įmone, siekdama paspartinti mRNR vakcinų nuo dviejų virusinių gyvulių ligų kūrimą.

„Šiandien draugė man pranešė, kad jos kaimynė, pienininkystės ūkininkė, dabar priversta paskiepyti savo bandą mRNR vakcina! Ji laikėsi reikalavimų ir iš 200 galvijų 35 mirė akimirksniu!“, – dėstoma interneto svetainėje principia-scientific.com, kuriose skelbiama, jog „Principia Scientific International“ yra teisiškai įregistruota JK kaip labdaros tikslais įsteigta įmonė.

Dar anksčiau tokias melagienas platino australų kovotojas prieš vakcinas David Oneeglis, jos pasklido ir socialiniuose tinkluose, ir platformoje „Telegram“.

Tarptautinės naujienų agentūros AFP faktų tikrintojai išaiškino, kad Australijoje nėra patvirtintų mRNR vakcinų naudoti gyvuliams. „Nėra jokio būdo, kad galvijai čia būtų paskiepyti mRNR, jau nekalbant apie mirtį nuo jos“ , – naujienų agentūrai AFP sakė Naujojo Pietų Velso universiteto RNR instituto direktorius Pall Thordarson.

Naujojo Pietų Velso ministro pirmininko pavaduotojo atstovas spalio 11 d. AFP patvirtino, kad „vyriausybė neįpareigojo naudoti vakcinas gyvuliams – mūsų iššūkis yra ją sukurti“.

Vyriausybė pranešė, jog tikimasi, kad vakcinas jau bus galima naudoti 2023 m. rugpjūčio mėnesį, jos bus skirtos apsaugoti galvijus nuo snukio ir nagų ligos (SNL) bei mazgelinio dermatito (LSD).

Šiemet abiejų šių ligų protrūkiai buvo užfiksuoti Australijos kaimynėje Indonezijoje, todėl Australijoje šiuo metu taikomi itin griežti biologinio saugumo įstatymai, skirti apsaugoti didelę šalies žemės ūkio pramonę.

Australijos žiniasklaida ne kartą pranešė, jog ūkininkai patys ragina valdžią, kad ši imtųsi priemonių, jog kuo greičiau būtų sukurta mRNR vakcina nuo šių dviejų virusinių galvijų ligų.

Šiuo metu mRNR technologija naudojama vakcinose nuo COVID-19 ligos. Ir jau ne kartą išaiškinta, kad ši technologija tikrai nepakeičia žmonių DNR, be to, vakcinos nėra žmonių mirčių priežastimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją