Teiginiai


H. Clinton turi dublerę, kuri vietoje jos rodosi televizijoje.

Verdiktas


Nuotraukoje, kuria pasidalino socialinių tinklų vartotojai, šalia H. Clinton nufotografuota ne jos dublerė, o imitatorė Teresa Barnwell. T. Barnwell su H. Clinton buvo susitikusi tik vieną kartą, o savo panašumą į politikę išnaudoja šou verslui. Ji imituoja H. Clinton tam, kad nustebintų ar sukurtų pramogą.

Melo detektoriaus komentaras


Socialinių tinklų vartotojų įtarimus apie tai, kad H. Clinton neva naudojasi dublerės paslaugomis ir moteris, kurią žmonės mato per televiziją, iš tiesų yra ne ji išprovokavo kitos amerikietės stulbinamas panašumas į buvusią JAV pirmąją ledi ir valstybės sekretorę. Šios sąmokslo teorijos sklido ir anksčiau, ypač tuo metu, kai H. Clinton siekė JAV prezidentės posto.

Nuotraukoje, kuria pasidalino socialinių tinklų vartotojai (ČIA), šalia H. Clinton nufotografuota jos imitatorė Teresa Barnwell, imituojanti politikę nuo praėjusio amžiaus dešimto dešimtmečio, tačiau tai nereiškia, kad moteris yra dublerė. Dėl savo stulbinamo fizinio panašumo į buvusią JAV pirmąją ledi, T. Barnwell metė darbą nusprendusi savo nuolatine veikla paversti imitavimą.

Vis dėlto, pati moteris ne vieną kartą žiniasklaidai griežtai paneigė sąmokslo teorijas apie tai, kad ji neva yra H. Clinton dublerė ir pakeičia ją įvairiuose renginiuose. Įvairių žiniasklaidos šaltinių duomenimis, T. Barnwell su H. Clinton buvo susitikusios tik vieną kartą 1996 m. Kalifornijoje, kai pastaroji pristatinėjo savo knygą „It Takes A Village“. Per šį susitikimą ir buvo padaryta nuotrauka, kuria dalijosi sąmokslo teorija įtikėję interneto vartotojai. Pačios T. Barnwell teigimu, nors panašumas į H. Clinton yra jos pragyvenimo šaltinis, ji vengia lankytis tose pačiose vietose, kur galėtų sutikti garsią moterį daugiausia dėl etinių priežasčių. Imitatorė taip pat pabrėžė nesiimanti užsakymų, kurie galėtų pažeisti tikrosios H. Clinton orumą ir reputaciją.

T. Barnwell anaiptol nėra vienintelė imitatorė pasaulyje. Daugybė žmonių, suvokiančių savo panašumą į įžymybes ar išmokę jų manierų užsidirba jomis apsimetinėdami. Nors sąmokslo teorijas apie H. Clinton dublerės egzistavimą daugiausia skleidė kraštutinių dešiniųjų politinių pažiūrų žmonės, 2016 m. rinkimuose savo balsą atidavę respublikonų kandidatui Donaldui Trumpui, tiesa ta, kad pats D. Trumpas taip pat turi imitatorių – Johną Di Domenico, kuris apsimeta buvusiu JAV vadovu jau 12 metų. Tiek T. Barnwell, tiek J. Di Domenico yra pramogų sektoriaus atstovai, jie apsimetinėja žinomais žmonėmis tam, kad kurtų šou, pramogą ir tai nereiškia, kad jie yra dubleriai, realiame gyvenime pakeičiantys H. Clinton ar D. Trumpą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją