Teiginiai

Karalius Karolis III dėvi kreivai užsegtą švarką po savo motinos, velionės karalienės Elžbietos II, mirties.

Verdiktas

Netiesa. Nuotrauka, kurioje tuometinis Velso princas Čarlzas matomas kreivai užsegtu švarku buvo daryta 2018 m. lapkritį jo kartu su žmona Kornvalio kunigaikštiene Kamila viešnagės Vakarų Afrikoje metu.

Melo detektoriaus komentaras

Socialinių tinklų vartotojai pasidalino Didžiosios Britanijos karaliaus Karolio III (anksčiau besivadinusio princu Čarlzu) nuotrauka, kurioje jis nufotografuotas kartu su žmona Kamila ir apsaugos darbuotojų palyda. Fotografijoje visi dėvi juodus akinius nuo saulės, tačiau nuotrauka pasidalinusiųjų dėmesį patraukė ne ši detalė, jų dėmesį atkreipė tai, kad Karolis III matomas kreivai užsagstytu švarku. Šalia fotografijos paliktas komentaras anglų kalba: „Pirma diena be mamos, pažiūrėkite į jo kostiumą“.

Pasidalinę tokia nuotrauka norėjo pabrėžti tai, kad Karolis III be mamos esą nesugeba net užsisegti švarko, yra visiškai nesavarankiškas, tačiau iš tiesų ši fotografija nebuvo daryta mirus karalienei Elžbietai II.

Atvirkštinė vaizdų paieška atskleidė, kad nuotrauka „Getty Images“ platformoje atsirado 2018 m. lapkritį, o fotografijos autoriumi nurodomas AFP fotografas Luc Gnago. Portalas „Town and Country Mag“ straipsnyje, publikuotame 2018 m. lapkričio 8 d. pasidalino ta pačia fotografija, nurodydamas, kad ji buvo daryta tų metų lapkričio 1 d., joje vaizduojamas tuometinio princo Čarlzo ir jo žmonos, Kornvalio kunigaikštienės Kamilos, vizitas Vakarų Afrikoje. „2018 m. lapkričio 1 d. Velso princas ir Kornvalio kunigaikštienė po atskirų užsiėmimų aplanko Sandraugos karių kapines Fadžaroje“, – rašoma prieraše po nuotrauka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją