Teiginiai

Jungtinėje Karalystėje uždrausta COVID-19 vakcina vaikams (ČIA).

Verdiktas

Nepaisant to, kad buvo nuspręsta nebeskiepyti vaikų, jaunesnių nei 12 metų, vakcina nuo COVID-19, tai nereiškia, kad skiepai šios amžiaus grupės asmenims yra uždrausti. Vaikai Jungtinėje Karalystėje vis dar galės pasiskiepyti, jei patiria aukštesnę riziką susirgti sunkia COVID-19 forma, pavyzdžiui, serga tam tikromis lėtinėmis ligomis. Kiekvieną tokį atvejį asmeniškai turės įvertinti gydytojas.

Melo detektoriaus komentaras

Socialiniuose tinkluose ir neretai melagienas skiepų tema skleidžiančiuose portaluose pasirodė pranešimas apie tai, kad Jungtinėje Karalystėje vaikams skiepytis nuo COVID-19 buvo uždrausta. Ši informacija paskleista kartu su ištrauka iš Tuckerio Carlsono laidos, kuriame Naomi Wolf aiškina, kodėl vakcinos esą kenkia vyrų ir berniukų sėklidėms.

Nors JK nuo šių metų rugsėjo mėnesio iš tiesų įsigaliojo skiepijimo nuo COVID-19 rekomendacijų pasikeitimai, tai nereiškia, kad vaikams vakcina buvo uždrausta, ar, juolab, neįrodo, kad skiepai kenkia. Dėl nedidelio užsikrėtimų skaičiaus šioje amžiaus grupėje, JK nuspręsta nuo rugsėjo mėnesio jaunesniems nei 12 metų vaikams vakcinos nuo COVID-19 nebesiūlyti.

Vis dėlto, tai nereiškia, kad į rizikos stipriau susirgti grupę patenkantys vaikai, pavyzdžiui, sergantys lėtinėmis ligomis, neturės galimybės pasiskiepyti. Kadangi vakcina vis viena lieka prieinama tiems, kuriems jo labiausiai reikia, atsižvelgiant į kiekvienos asmens sveikatą gydytojas gali nuspręsti leisti pasiskiepyti nuo naujojo koronaviruso ir jaunesnius nei 12 metų vaikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją