Nors visas interviu yra gana ilgas, lebionka.blogspot.com pateikiamos tik jo iškarpos. T. Schetters nepasako, kad sustiprinančiosios COVID-19 dozės „nužudo 1 iš 800 vyresnių nei 60 metų žmonių“. Jo formuluotė – kiek kitokia, mokslininkas teigia, kad jis pastebi koreliaciją tarp vakcinų dozių ir mirčių Nyderlanduose, vertindamas keletos savaičių duomenis, ir priduria: „Tiesą sakant, aš atlieku apytikslį skaičiavimą, tai yra 1 iš 800, [...]“.

T. Schetters teigia parašęs laišką Nyderlandų sveikatos apsaugos institucijoms. Svarbu paminėti, kad nebuvo atliktas joks susijęs tyrimas, o interviu pateikta T. Schetters statistikos interpretacija.

Tam, kad būtų nustatytas tiesioginis ryšys tarp vakcinų ir šalutinių poveikių (ar net mirčių), reikia daug ir išsamių tyrimų. Prie to dirba mokslininkai iš viso pasaulio. Renkami duomenys ir tokiuose platformose kaip VAERS (JAV), kurioje registruojami visi po skiepų atsiradę negalavimai, pasireiškę praėjus kuriam laikui po vakcinacijos. Tie duomenys vėliau analizuojami, o tada atskirai atliekami tyrimai.

Taigi pažiūrėjus į nepatvirtintą statistiką, neatlikus papildomų nuodugnių tyrimų, teiginiai, kad poveikiai buvo sukelti būtent vakcinos yra pirmalaikiai ir nepagrįsti įrodymais. Nacionalinis Nyderlandų Visuomenės Sveikatos ir Aplinkos Institutas nenurodo informacijos, kuri patvirtintų T. Schetters teiginius.

Remiantis Researchgate.net dr. T Schetters profiliu, jis netyrinėja būtent iRNR vakcinų ir nėra prisidėjęs prie jų tyrimų. T. Schetters yra „bendrovės „ProtActivity“, kuri daugiausia dėmesio skiria vakcinų nuo erkių ir erkių platinamų pirmuonių infekcijų kūrimui, direktorius, ir CATVAC konsorciumo, kuris kuria vakciną nuo Rhipicephalus microplus erkių, koordinatorius.“ Su šiomis tyrimų sritimis susiję ir Researchgate.net duomenų bazėje išvardinti tyrimai. Taigi jis nėra specialistas, galintis komentuoti būtent COVID-19 skiepų veikimą.

Įraše minimas dr. Robert Malone, ten jis pristatomas kaip „mRNA vakcinų technologijos išradėjas“. Nors R. Malone yra dalyvavęs keletoje ankstyvųjų iRNR tyrimų 9-ajame deš., jis nėra laikomas „vienu iš išradėjų“, nes svariai neprisidėjo prie svarbiausių tyrimų ar technologijų kūrimo. R. Malone teiginius yra paneigę jo buvę kolegos mokslininkai ir kiti mokslininkai, tyrinėjantys iRNR technologiją. Dabar R. Malone yra vienas aktyviausių su vakcinomis susijusios dezinformacijos skleidėjų. Todėl jo pasisakymus reikėtų vertinti kritiškai.

Todėl, remiantis aukščiau surašytu paaiškinimu, galima teigti, kad lebionka.blogspot.com pateikta nepatvirtinta ir klaidinanti informacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją