Ispanijos vyriausybė pagal Jungtinių Tautų programą, skirtą kovai su Vuchano koronavirusu (COVID-19), purškė mirtinus „chemtreilus“ ant savo piliečių, praėjus vos mėnesiui po to, kai Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) paskelbė pasaulinę pandemiją“, – teigiama portale paranormal.lt.

Tiek jame, tiek keliuose kituose portaluose tvirtinama, jog tokia „chemtreilų“ operacija buvo patvirtinta karališkuoju dekretu 2020 m. kovo 14 d. – praėjus vos trims dienoms po oficialaus pandemijos paskelbimo (Pasaulio sveikatos organizacija pandemiją paskelbė kovo 11 dieną – Red.), o sveikatos apsaugos ministras tvarką, kaip naudoti cheminės medžiagas, patvirtino balandžio 16 dieną.

„Siekiant sustabdyti COVID-19 plitimą ir palengvinti purškimo iš oro operacijas, buvo uždaryta visa Ispanija“, – tvirtinama paranormal.lt publikacijoje.

Tiesa tokia, jog Ispanijos sveikatos apsaugos ministras Salvadoras Illa Roca balandžio 16 dieną išties pasirašė įsakymą, kurį galima rasti valstybės oficialiųjų žinių svetainėje, kaip naudoti dezinfekcijos priemones tiek patalpose, tiek viešose vietose ir apie jų purškimą iš oro šiame teisės akte nėra jokios kalbos.

Įsakyme nurodyta, kad patalpų ir paviršių dezinfekcija turėtų būti atliekama aerozoliniais ir jau patvirtintomis dezinfekavimo priemonėmis. Taip pat nurodoma, jog tokią dezinfekciją gali atlikti Ginkluotųjų pajėgų branduolinės, radiologinės, biologinės ir cheminės gynybos padaliniai ir Ispanijos pagalbos skyrius.

Ispanijos karinis pagalbos skyrius patvirtino, kad dezinfekcija buvo atliekama ne lėktuvais ar bepiločiais orlaiviais, o per purkštuvą, kai dezinfekuojančios priemonės dulksna purškiama dideliame plote, dažnai naudojant patranką.

„Sveikatos apsaugos ministerijos dekretu ginkluotosioms pajėgoms buvo leista naudoti aerozolius, o ne orlaivius. Tai reiškia, kad jau patvirtintus biocidinius cheminius produktus reikia naudoti taip pat, kaip namuose naudojame vabzdžius atbaidančius preparatus... Taigi, pagal dekretą šie padaliniai galės naudoti aerozolius patalpose, kad dezinfekuotų daiktus ir produktus, kuriuose gali būti viruso“, – Sveikatos apsaugos ministro įsakymą paaiškino tuometis Ispanijos gynybos štabo vadovas Miguel Angel Villarroy, informaciją apie cheminių medžiagų purškimą iš oro pavadinęs netikra.

Taigi, Ispanijos valdžiai kovai su COVID-19 nenaudojo jokių „chemtreilų“, o įprastas dezinfekcijos priemones.

„Chemtreilai“ – tai sąmokslo teorija , kurios gerbėjai įsitikinę, kad orlaivių nuosėdos – baltos linijos danguje, kurios atsiranda praskridus lėktuvui, yra neva chemikalai, kuriai sąmoningai „nuodijami“ gyventojai ar siekiama daryti įtaką oro temperatūrai. Šią sąmokslo teoriją paneigė NASA ir Jungtinių Valstijų aplinkos apsaugos agentūra.

„Chemtreilų“ sąmokslo teorija viešinama jau daugybę metų ir ji jau ne kartą yra paneigta, kaip neatitinkanti tikrovės. Tai reiškia, jog įrodyta, kad teiginiai, jog iš lėktuvų ant gyventojų purškiamos pavojingos cheminės medžiagos vadinamos chemtrais, yra netiesa. Baltos juostos praskridus lėktuvui susidaro tik todėl, kad degančio reaktyvinio kuro vandens garai ir smulkios suodžių dalelės sušąla į ledo kristalus. Esant žemai oro drėgmei, kristalai tiesiog išsisklaido. Esant didesnei drėgmei, jie išlieka ir susidaro matomi garų pėdsakai dideliuose dangaus plotuose.

Taigi, remiantis visais išdėstytais faktais, Melo detektorius konstatuota, jog teiginys, kad dėl COVID-19 pandemijos „Ispanija purškia mirtinus chemtreilus ant savo gyventojų“ yra melas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją