Tokia naujiena pasirodė lietuviškame portale paranormal.lt, kuriame netrūksta melagingos informacijos apie neigiamą COVID-19 vakcinų poveikį žmonėms.

Paranormal.lt pateikė nuorodą į portalą brighteon.com, kuriame buvo paskelbta laida „Dr. Jane Ruby Show“. Joje daktaras Philippe van Welbergen, pristatomas kaip Biomedicinos klinikų medicinos direktorius, aiškino nustatęs, kad neskiepytų asmenų kraujyje yra grafeno ir savaime besiformuojančių nanodalelių, o tai esą būdinga tik koronaviruso vakcina skiepytiems asmenims.

P. Van Welbergen aiškino, jog mikroskopu nagrinėjo iš žmonių paimtą kraują, ir pastebėjo jog „ėmė ryškėti neįprastos, mažytės struktūros“, kurių jis niekada anksčiau nematė. Todėl jis tvirtino, kad esą raudonuosius kraujo kūnelius, kurie paprastai būna apvalūs, pažeidė baltymas spyglys. Tos ląstelės tapo ne apvalios, o keturkampės ar aštuonkampės formos. Ir esą kadangi šios ląstelės yra praradusios savo formą, jos negali judėti makrocirkuliacine sistema, o tai reiškia, kad jos tiesiog susitelkia į krūvą, viską užstoja, taip susidaro krešuliai.

Daktaras taip pat dėstė, kad grafeno ir savaime besiformuojančių nanodalelių dažnai pastebima neskiepytų vaikų, kurių tėvai skiepyti, kraujyje.

Laidos vedėja daktarė Jane Ruby pabrėžė, kad yra du pagrindiniai būdai, kaip injekcijos – kad ir kas jose būtų – gali būti perduotos kitam neskiepytam asmeniui. Tai esą gali įvykti įkvėpus arba per odos sąlytį su oda. Svarbu pažymėti, kad sveikatos ekonomiste prisistatanti dr. Jane Ruby turi mokslinį laipsnį psichologijos srityje, taigi, ji nėra nei vakcinų, nei užkrečiamų ligų prevencijos specialistė.

Melagiena apie tai, kad vakcinose nuo COVID-19 yra grafeno ar grafeno oksido, pradėjo plisti dar pernai vasarą. Tuo metu Almerijos (Ispanija) universiteto (UAL) profesorius Pablo Campra Madrid paskelbė atlikęs tyrimą, išanalizavęs mėginius iš „nežinomos kilmės“ „Pfizer-BioNTech“ buteliuko (ES prekės ženklas „Cominarty“) su dviejų tipų mikroskopais. Buteliuką jam atsiuntė „pasiuntinio tarnyba“.

P. Campra Madrid teigė palyginęs šio vakcinos skysčio vaizdus po mikroskopais su grafeno oksido vaizdais, publikuotais moksliniuose žurnaluose. Jis padarė išvadą, kad jie atrodė panašūs.

Savo tyrime P. Campra Madrid pats pripažino, kad „mikroskopas nepateikia įtikinamų įrodymų“ ir kad analizė gaunama iš „vieno riboto mėginio“ – nežinomos kilmės ir atsekamumo.

Nepaisant to, skiepų nuo COVID-19 priešininkai aktyviai ėmė dalintis šia „naujiena“, jog vakcinose yra pavojingo grafeno oksido.

Matthew Diasio, Amerikos chemijos draugijos Kongreso mokslo ir inžinerijos narys, iškart sukritikavo tokį tyrimą. Be kitų argumentų, M. Diasio teigė, kad skysčiai, kuriuose yra bet koks reikšmingas grafeno arba grafeno oksido kiekis, dažniausiai būna tamsiai rudi arba juodi, o COVID-19 vakcinos yra skaidrus arba gelsvas skystis.

Be to, visų vakcinų nuo COVID-19 sudėtys yra viešai skelbiamos, jas yra patvirtinusi tiek JAV maisto ir vaistų administracija, tiek Europos vaistų agentūra. Patvirtinta, jog vakcinų, kurias gamina „Pfizer“‘, „Moderna“ , „Janssen“, „AstraZeneca“, „CanSino“, „Sinovac“ ir „Sputnik V“, sudėtyje nėra grafeno oksido.

Be to, JAV Ligų kontrolės centro COVID-19 klinikinės grupė „Reuters“ patvirtino, kad nėra jokio būdo, kaip COVID-19 vakcina paskiepytas asmuo ją galėtų perduoti kitiems.

Išvados

COVID-19 vakcinose nėra grafeno oksido ar grafeno, todėl šia vakcina pasiskiepusieji neturi jokios galimybės jo perduoti ir kitiems. Be to, moksliškai įrodyta, kad COVID-19 vakcinos, jokia jos sudedamoji medžiaga, tikrai neperduodama vieno žmogaus kitam. Teiginys, kad skiepyti asmenys „užkrečia“ neskiepytus pavojingu grafeno oksidu yra dvigubas melas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją