Internete pasirodė gandai, esą JAV vadovo, kuris liepos 13 – 16 dienomis viešėjo Saudo Arabijoje nepasveikino nei kronprincas Mohammedas bin Salmanas, nei karalius Salmanas ibn Abdulazizas Al Saudas. Tai – melas.

Melaginga žinutė

Klaidingą informaciją paneigia jau vien J. Bideno vizito Saudo Arabijoje metu daryti vaizdo įrašai, kuriuose matyti, kaip JAV vadovą sutinka kronprincas, susimušdamas su juo kumščiais. Vėliau J. Bidenas palydimas pas karalių Salmaną ibn Abdulazizą Al Saudą.

Vienas tokių vaizdo įrašų, kuriame rodoma, kaip J. Bidenas susitinka su Saudo Arabijos kronprincu ir karaliumi į „Youtube“ platformą buvo įkeltas liepos 15 d.

Melagingi teiginiai, esą J. Bideno niekas nesutiko Saudo Arabijoje, jo turėti planai nuėjo perniek, ar apskritai JAV vadovo vaizdavimas ligotu, neįgaliu ir niekieno negerbiamu žmogumi sutampa su Rusijos aktyviai skleidžiamais naratyvais, siekiant pažeminti Vakarus, įtikinti, kad JAV lyderis yra silpnas žmogus.

Pastaruoju metu „Melo detektorius“ išnagrinėjo ne vieną apie J. Bideną paskleistą melagieną (PVZ.1, PVZ.2, PVZ.3).

Išvados

Vizito Saudo Arabijoje metu JAV prezidentą J. Bideną pasitikino Saudo Arabijos kronprincas Mohammedas bin Salmanas, o vėliau jis buvo palydėtas pas karalių Salmaną ibn Abdulazizą Al Saudą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją