Portaluose, kurie jau ne kartą pateko į „Melo detektoriaus“ akiratį dėl dezinformacijos skleidimo, platinamuose tekstuose apie Olandijoje vykstančius ūkininkų protestus pastebėta fotografija, nesusijusi su šiais protestais. Joje vaizduojama greitkeliu riedančių traktorių virtinė (pvz.1, pvz.2, pvz.3).

Atlikus atvirkštinę vaizdų paiešką randama, kad tą pačią fotografiją straipsniams apie vietos įvykius iliustruoti, portalai pasitelkė nuo 2019 metų, taigi, versiją, kad ši nuotrauka buvo daryta šiais metais ūkininkų protestų metu galima atmesti.

Nuotraukos prieraše skelbiama: „Ūkininkai Drente blokuoja A28 greitkelį tarp Hogeveno ir Mepelio su savo traktoriais“.

Straipsniuose, kuriems iliustruoti buvo panaudota ta pati eismą blokuojančių traktorių fotografija (pvz.1, pvz.2, pvz.3), rašoma apie 2019 m. spalio 1 d. vykusį Olandijos ūkininkų protestą. Jo metu šimtai traktorių išriedėjo į A28 greitkelį prie Hogeveno, tokiu būdu užtverdami kelią kitoms transporto priemonėms ir sudarydami pavojingą eismo situaciją. Kelias buvo užtvertas ūkininkams solidarizuojantis su kolegomis, kurie vyko protestuoti į Hagos miestą, jame spalio 1 d. rytą prasidėjo protesto akcija #Agractie.

Akciją inicijavo avis auginantis ūkininkas Bartas Kempsas po to, kai vietos politinė partija D66 pareiškė ketinanti sumažinti ūkiuose laikomų gyvulių skaičių perpus.

Išvados

Nuo šių metų birželio mėnesio Olandijoje besitęsiantys ūkininkų protestai, nukreipti prieš vyriausybės ketinimus iki 2030 m. šalyje sumažinti azoto emisiją maždaug 50 procentų, nėra susiję su kelią blokuojančių traktorių atvaizdu. Ši nuotrauka padaryta 2019 m. spalio mėnesį vykusios Olandijos ūkininkų surengtos kelio blokados metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją