„Facebook“ socialiniame tinkle pastebėtas plintantis vaizdo įrašas, kuriame matomas didelis skaičius kritusių galvijų. Šiuo įrašu pasidalinę vartotojai tvirtina, esą tai – išžudyti gyvuliai tam, kad specialiai būtų sukeltas badas ir žmonės dėl jo mirtų. Taip pat užsimenama, esą nereikia pirkti mėsos iš prekybos centrų, nes juose parduodama produkcija – su cheminėmis priemaišomis, todėl kenkia sveikatai.

Atlikus vaizdų paiešką „InVID We Verify“ įrankiu nesunku rasti daugiau šaltinių, kuriuose buvo panaudoti tie patys vaizdo įrašo kadrai, ir įsitikinti, kad juose nėra vaizduojami išžudyti gyvuliai.

Šių metų birželio 16 d. daugelis pagrindinių žiniasklaidos portalų pasidalino žinia apie Kanzase, Jungtinėse Amerikos Valstijose, išgaišusį didžiulį galvijų kiekį. Įvairių šaltinių duomenimis dėl karščio bangų šioje valstijoje išgaišo ne mažiau 2000 galvijų.

Kaip pranešime spaudai paaiškino Kanzaso valstijos gubernatorė Laura Kelly, galvijų bandos žuvo pietvakarinėje valstijos dalyje dėl tą savaitgalį nuvilnijusios karščio bangos. „Praėjusį savaitgalį dėl per trumpą laiką šoktelėjusios temperatūros, didelės drėgmės ir beveik jokio vėjo buvo patirti galvijų nuostoliai – tai retas įvykis regione, kuris paprastai yra idealiai tinkamas galvijų šėrimui“, – rašoma pranešime.

Pažvelgus į vieno iš pietvakarinių Kanzaso valstijos miestų, Dodge Sičio, orų įrašus matyti, kad birželio 16 d. čia temperatūra dienos metu siekė 39 laipsnius Celcijaus.

Išvados

Oficiali informacija paneigia versiją, kad galvijai buvo išžudyti tyčia. Kaip skelbė Kanzaso valstijos atstovai, taip nutiko dėl ekstremalių orų reiškinių – didelės kaitros ir drėgmės bei vėjo nebuvimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją