Komitetą įkūrė pats advokatas

Keli lietuviški portalai, kuriuose gausu melagienų apie COVID-19 vakcinas, paskelbė, jog „vokiečių teisininkas Reineris Füllmichas ir mažiausiai 50 jo kolegų padarė išvadą, kad koronaviruso vakcinos yra skirtos eksperimentams su žmonija“. Esą tokią išvadą jie padarė išklausę Vokietijos COVID-19 tyrimo komiteto liudytojų, ypač buvusio „Pfizer“ vieno iš vadovų daktaro Mike Yeadon parodymus.

Mokslininkas esą liudijo, kad vakcinų gamintojai vis dar bando išsiaiškinti, kokios nežinomo toksino dozės reikia, kad būtų nužudyti žmonės. Jis pridūrė, kad su vakcinomis susijusį mirtingumą galima atsekti pagal skirtingų partijų numerius, kai kurios jų yra net mirtinesnės už kitas.

Anot R. Füllmicho, apžvelgus turimus įrodymus, atrodo, kad pagrindinis vakcinų tikslas yra visuotinė depopuliacija. Todėl esą advokatai rengia tarptautinį ieškinį prieš „Pfizer“ dėl masinio žmonių nuodijimo.

Tačiau panagrinėjus daugybę informacijos, akivaizdu, kad pats R. Füllmichas paprasčiausiai meluoja, o prie to prisideda ir M. Yeadon, kurį advokatas vadina savo draugu.

Išvadą apie melą, pirmiausia galima daryti dėl to, kad minimas Vokietijos COVID-19 tyrimo komitetas nėra oficialus, kurį būtų įkūrusios Vokietijos atsakingos institucijos. Šį komitetą įkūrė pats R. Füllmichas, o jame „parodymus“ duoda įvairūs žmonės, kurie neigia tiek COVID-19 ligą, tiek vakcinų nuo koronaviruso svarbą.

Pasisakė už vakcinas

M. Yeadan taip pat yra prieštaringai vertinamas, o jo žiniomis apie COVID-19 vakcinas galima suabejoti, nes jis, nors yra dirbęs „Pfizer“ kompanijoje, neprisidėjo prie skiepų kūrimo.

Pasaulyje pripažinta naujienų agentūra „Reuters“ dar pernai kovą atliko žurnalistinį tyrimą, kuriame bandė išsiaiškinti, kaip ir kodėl buvęs „Pfizer“ mokslininkas tapo ativakserių herojumi.

Tyrime atskleidžiama, kad M. Yeadon prie „Pfizer“ prisijungė 1995 metais, jis tapo viceprezidentu ir alergijos bei kvėpavimo takų tyrimų vadovu. Tačiau 2011 metais „Pfizer“ M. Yeadon atleido, nes bendrovė priėmė strateginį sprendimą pasitraukti iš tiriamos srities.

Kai 2020 m. kovą koronaviruso pandemija pasiekė Jungtinę Karalystę, M. Yeadon iš pradžių išreiškė paramą vakcinos kūrimui. Jis tviteryje parašė: „Covid-19 neišnyks. Kol neturėsime vakcinos ar visuotinio imuniteto“. Dar po savaitės jis tviteryje paskelbė: „Jei mums tikrai pasiseks, vakcina gali būti 2021 m.“. Kai vienas „Twitter“ vartotojas pasakė, kad vakcinos „kenkia daugybei žmonių“, M. Yeadon atsakė: „Gerai, prašau, atsisakykite jų, bet netrukdykite kitiems, norintiems jų gauti, ačiū“.

Tačiau jau 2020 balandį M. Yeadonas pradėjo reikšti neįprastas pažiūras, ėmė prieštarauti COVID-19 vakcinų naudai. Kodėl taip pasikeitė mokslininko požiūris, „Reuters“ taip ir neišsiaiškino, tačiau atliktame tyrime paneigti visi šio mokslininko pareiškimai apie skiepų žalą.

Įrodymų dėl mirčių nerado

Pastarasis teiginys, kad COVID-19 vakcinos yra sukurtos išnaikinti dalį žmonijos, taip pat yra melas.

Tokios melagienos sklinda ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, o kitų šalių žurnalistai, remdamiesi faktais, jas jau paneigė.
Pavyzdžiui, „Reuters“ dar 2021 metų pavasarį rašoma, kad „socialiniuose tinkluose skelbiama, kad po vakcinacijos nuo koronaviruso netrukus mirė daugiau nei keturi šimtai žmonių“.

Tačiau patikrinę visus faktus, žurnalistai konstatavo, kad nuo vakcinacijos pradžios Jungtinėje Karalystėje buvo gauta daugiau nei 400 pranešimų apie įtariamas nepageidaujamas reakcijas į „Pfizer-BioNTech“ ir Oksfordo universiteto „AstraZeneca“ vakcinas, kai pacientas mirė netrukus po vakcinacijos. Tačiau tai nėra tų, kurie mirė nuo vakcinos, sąrašas. Pranešimai buvo ištirti, tačiau nerasta įrodymų, kad vakcinos sukelia mirtis.

Lenkijos portalas demagog.org.pl taip pat pernai pavasarį rašė, kad socialiuose tinkluose platinami įrašai, kuriuose cituojamas M. Yeadon, o jis neva teigė, kad 0,8 proc. žmonių miršta per dvi savaites nuo pirmosios COVID-19 vakcinos dozės.

Žurnalistai tuomet paskaičiavo, kad jei informacija, esanti socialiniuose tinkluose dalinamuose įrašuose, kad 0,8 proc. žmonių miršta po vienos vakcinos dozės, būtų teisinga, tai tiesiogiai atsispindėtų statistikoje, o iš tikrųjų taip nėra. Tokiu atveju JAV, kur 2021 m. pavasarį daugiau nei 133 milijonai žmonių buvo paskiepyti bent viena doze, daugiau nei 1 mln. žmonių turėtų mirti nuo šios konkrečios priežasties. Tačiau JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centro (CDC) duomenimis, nebuvo rasta jokių duomenų, įrodančių ryšį tarp vakcinacijos nuo COVID-19 ir mirčių.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, iki 2022 metų liepos pradžios apie 4,9 tūkst. žmonių, kurie buvo skiepyti nuo COVID-19 ligos, mirė. Tačiau pabrėžiama, kad į šį skaičių patenka skiepyti asmenys, kurie mirė dėl bet kokių priežasčių. Taigi, mirties priežastis gali būti ir nelaimingas atsitikimas.

Lietuvos vaistų kontrolės tarnybos, kuri registruoja visus nepageidaujamas reakcijas į skiepus, duomenimis, Lietuvoje nė vieno žmogaus mirties priežastis nėra COVID-19 vakcina.

Taigi, remiantis visais šiais išdėstytais faktais, Melo detektorius konstatuoja, jog teiginiai, kad COVID-19 yra skirtos eksperimentuoti su žmonija, o nuo skiepų žmonės miršta yra absoliutus melas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją