Publikacijoje teigiama [kalba netaisyta, aut. past.]: „Popmuzikos žvaigždė Justinas Bieberis kenčia nuo Ramzio Hunto sindromo. Žinoma, kad tai yra šalutinis skiepų poveikis, tačiau didžioji visuomenės dalis nemato akivaizdžios sąsajos.“

Tačiau teiginys, kad atlikėjas kenčia nuo COVID-19 skiepų pasekmių nėra paremtas jokiais įrodymais. Prieš keletą dienų savo oficialioje „Instagram“ paskyroje J. Bieberis paviešino video, kuriame pasakoja, kad pamažu sveiksta nuo Ramsay Hunt sindromo (veido nervo paralyžiaus).

Šią būklę sukelia tas pats virusas, sukeliantis vėjaraupius ir juostinę pūslelinę. Atlikėjas tvirtino, kad jaučiasi geriau, ir, kadangi yra tikintis krikščionis, pridėjo, kad viskas yra Dievo rankose.

Taigi nėra absoliučiai jokių įrodymų, kad J. Bieberiui sveikata pablogėjo būtent dėl COVID-19 skiepų.

Laisvaslaikrastis.lt publikacijoje taip pat minimas Steve’as Kirschas – gerai žinomas skiepų melagienų skleidėjas. Nors jis pristatomas kaip matematikas, iš tiesų, jis yra informatikas, elektros inžinierius ir verslininkas.

Pandemijos pradžioje verslininkas investavo į vaistų nuo COVID-19 tyrimus. Tačiau, gavęs tyrimų išvadas, kurios parodė, kad preparatai neveikia, nesutiko su jomis ir bandė toliau tęsti savo kampaniją. Tada pradėjo ir aktyvią prieš skiepus nukreiptą veiklą. Svarbu pabrėžti, kad S. Kirschas neturi jokių kompetencijų diagnozuoti J. Bieberiui kitą ligos priežastį – jis nėra medikas, pats vaistų tyrinėjo. Todėl jo pasisakymus reikėtų vertinti itin kritiškai.

Taigi, remiantis aukščiau išvardintais faktais, galima teigti, kad laisvaslaikraštis.lt publikacijoje yra pateikta melaginga informacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją