Socialiniuose tinkluose pasidalintoje nuotraukoje vaizduojamas vyras užmerktomis akimis, į jo burną įkišta bulvė. Jis pririštas prie stulpo lipnia juosta, kuri dengia jo kaktą ir kūną iki krūtinės – tiek, kiek matyti fotografijoje. Šio vyro nuotrauką paviešinęs asmuo komentuoja [citatos kalba netaisyta – aut. past.]: „Na ir žiaurūs tie ukrai, kad šitaip elgtis su žmonėmis. Tai ne marodieris, šis žmogus tiesiog nenorėjo atiduoti savo automobilio teritorinės gynybos reikmėms. Toks pat likimas ištiks visus, esančius Ukrainos liekanose, kurie nepaklūsta kariškių reikalavimams.“

Atlikus atvirkštinę vaizdų paiešką, galima rasti daugiau tos pačios nuotraukos kopijų. Ši fotografija buvo panaudota 2022 m. balandžio 7 d. „The Economist“ straipsnio viršeliui. Straipsnio antraštė [čia ir kitur pateikiame vertimą iš anglų į lietuvių kalbą – aut. past.]: „Mėnuo Kijeve: kareivių laidotuvės ir plėšikai, pririšti prie gatvės lempų stulpų“. Straipsnio autorius – fotografas Ron Haviv.

Pasidomėję autoriumi sužinome, kad tai – „Emmy“ apdovanotas garsus amerikiečių fotožurnalistas, dirbantis karštuosiuose taškuose.

Tą pačią prie apšvietimo stulpo pririšto vyro nuotrauką galima rasti R. Haviv „Facebook“ paskyroje. Fotografijos apraše jos autorius nurodo: „Ukrainietis, kurį gynybos pajėgos apkaltinto perkeltųjų žmonių namų grobstymu, yra surištas, jam nusmauktos kelnės, o į burną įsprausta bulvė, laukia, kol atvažiuos policija ir jį sulaikys.“

Išvados

Prie apšvietimo stulpo Ukrainoje pririštas vyras su bulve burnoje nebuvo nubaustas dėl to, kad nesutiko kariškiams atiduoti savo automobilio šalies gynybos reikmėms. Pasak nuotrauką dariusio fotografo, tai – vagis, plėšęs laikinai perkeltų iš karo zonos žmonių namus. Ukrainos gynybos pajėgos ir vietiniai gyventojai tokiu būdu vykstant karo pamoko vagišius – palieka juos pririštus prie stulpų tol, kol atvyksta policija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją