Tiesa: įstatymas ir menstruacijų priemonės

„Naujos taisyklės paskelbtos įgyvendinant valstijos Menstruacijų orumo įstatymą, kurį pernai pasirašė demokratė gubernatorė Keitė Braun (Kate Brown) ir kuris įpareigoja, kad menstruacijų reikmenys būtų prieinami kiekviename mokinių tualete“, – rašoma portale.

Tai tiesa. Menstruacijų orumo įstatymas numato, kad priemonės būtų prieinamos kiekvienam žmogui, nediskriminuojant jo pagal jokius kriterijus.

Manipuliatyvus vertinimas: „keistas progresyvumas“

„Departamentas pabrėžė, kad mokyklos turi atsižvelgti į galimybę naudotis produktais visoms lytims“, – rašoma straipsnyje. Straipsnio nuorodose taip pat kalbama apie teisingumą dvilyčiams, transseksualams, neidentifikuojantiems savęs su lytimi ir kitiems.

Kituose straipsniuose, į kuriuos nurodoma, manipuliuojama teiginiais apie perdėtą lytinį švietimą, baisimasi, kad tamponų aparatai bus jau pradinėse, o „Paranormal“ įstatymą vadina neįprastai progresyviu ir keistu.

Iš tiesų įstatymas ne keistais ar neigiamais tikslais. Svarbu keli dalykai. Visų pirma, kad menstruacijoms skirtos priemonės būtų prieinamos nemokamai. Visų antra, kad tų priemonių buvimas visuose tualetuose sumažintų net ir šiais laikais apie menstruacijas sklandančius mitus. Ir visų trečią, tai padės su lytiškumo problemomis susiduriantiems vaikams (pavyzdžiui, mergaitėmis gimusių, bet berniukais besijaučiantiems moksleiviams) patirti mažiau papildomo dėmesio ir išvengti patyčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją