Vaizdo įrašas, kuriame matomas bare klubus judinantis vyras su trumpais marškinėliais ir apnuogintu pilvu, tvirtinant, esą, tai – PSO vadovas, išplito visame pasaulyje. Šiuo įrašu dalinosi ir lietuviškų socialinių tinklų paskyrų savininkai. Kelių sekundžių trukmės įraše matyti, kaip atvirai apsirengęs vyras šoka pagal fone skambančią Lotynų Amerikos muziką.

Vis dėlto, net jei šokantis vyras iš pirmo žvilgsnio primena Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, tai – ne jis.

Atlikus atvirkštinę vaizdų paiešką galima rasti daugiau geresnės kokybės to paties vaizdo įrašo kopijų.

Visų pirma, gerai įsižiūrėjus į PSO vadovo nuotraukas ir bare nufilmuoto vyro atvaizdą į akis krenta tai, kaip skiriasi šių vyrų veido bruožai. Šokančio vyro veidas kampuotas, o lūpos palyginti siauros. Tuo tarpu Tedros Adhanom Ghebreyesus veido bruožai aptakesni, ne tokia išraiškinga smakro linija. Smakras ir kaklo zona bene geriausiai pabrėžia vyrų skirtumus. Bare šokančio vyro smakras aiškus, kampuotas, o kaklas – plonas ir ilgas, tuo tarpu PSO vadovo kaklas, palyginti, trumpas, storesnis, matyti nežymus pagurklis.

Kairėje – Tedros Adhanom Ghebreyesus; dešinėje – nežinomas vyras

Vietą, kurioje buvo nufilmuotas šis įrašas, išduoda telefono numeris, matomas ant pro šalį praeinančios darbuotojos marškinėlių. Šis telefono numeris priklauso Santoso mieste, Sao Paulo valstijoje, įsikūrusiam barui, kurio savininkas, apklaustas žurnalistų, panoro likti anonimu.

Bare skamba Raí Saia Rodada daina „Já Que Me Ensino a Beber“.

Čia svarbu pažymėti, kad PSO vadovas Tedros Adhanom Ghebreyesus gyvena Šveicarijoje, taigi, visai kitame žemyne, nei nufilmuoto baro vieta, nors Brazilijoje jis yra lankęsis.

Paskutiniai pranešimai apie PSO vadovo vizitą į Braziliją žiniasklaidoje ir asmeninėje vyro „Twitter“ paskyroje pasirodė 2018 m. Tuo tarpu minėtas vaizdo įrašas socialiniuose tinkluose imtas platinti tik 2020 m. Kad jis negalėjo būti nufilmuotas anksčiau nurodo dar viena įrašo detalė. Šokančio vyro fone matyti ekranas, kuriame rodoma TV laidos „Domingão do Faustão“ epizodas „Ding Dong: duelo de casais esquenta o 'Domingão'“. Į eterį šis epizodas buvo paleistas tik 2020 m. vasario 16 d., taigi, dviem metais vėliau, nei vyko Tedros Adhanom Ghebreyesus vizitas į Braziliją. Šią detalę pastebėjo Brazilijos faktų tikrintojai „Fato ou Fake“. „Melo detektorius“ versiją patikrino, rasdamas būtent to epizodo, kuris matomas bare nufilmuotame įraše, kopiją.

Išvados

Vaizdo įraše, kuriame rodomas bare su gėrimu rankoje šokantis vyras, apsirengęs gėlėtais šortais ir itin trumpais marškinėliais nėra PSO vadovas Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)