„Šiandien mūsų mieste įvyko avarija, per kurią žuvo trys žmonės. Į ligoninę išvežtos penkios sužeistosios. Greitai padėkite policijai surasti aukų šeimas. Patikrinkite, ar turite giminaičių. Štai aukų nuotraukos“, – toks tekstas socialiniuose tinkluose platinamas drauge su eismo įvykį vaizduojančia nuotrauka.

Smalsuoliai raginami spausti nežinomą nuorodą, kuri, esą, atvers daugiau avarijos aukų nuotraukų. „Melo detektorius“ rekomenduoja nesusigundyti šia informacija ir, rūpinantis kompiuterio saugumu, nuorodos nespausti, nes šalia jos pateikiama informacija – klaidinga.

Atlikus atvirkštinę vaizdų paiešką nesunku įsitikinti, kad įvykis, apie kurį kalbama žinutėje, įvyko visai ne Lietuvoje ir ne šių metų gegužę (žinute pasidalinta gegužės 13 d., taigi, jos autorė tvirtina, esą šią dieną ir įvyko minėta avarija).

Iš tiesų, nuotraukoje matyti kadras iš praėjusių metų lapkričio mėnesį, taigi, daugiau nei prieš pusmetį, Čekijos sostinėje Prahoje įvykusio eismo įvykio.

Kaip pranešė vietos žiniasklaida (pvz.1, pvz. 2), automobilis rėžėsi į tramvajaus stotelėje laukusį pėsčiąjį. Atvykus medikams, sužeistas vyras buvo kritinės būklės ir netrukus mirė, o automobilio vairuotojas pasišalino iš įvykio vietos iki atvykstant policijai.

Išvados

Nuotraukoje pavaizduotas eismo įvykis įvyko 2021 m. lapkričio mėnesį Prahoje. Jo metu žuvo automobilio partrenktas pėsčiasis, o įvykį sukėlęs vairuotojas su automobiliu pasišalino iš įvykio vietos. Ši situacija nėra susijusi su pastarųjų dienų įvykiais Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją