„Dešimtmečius farmacijos pramonė ir jos lobistai kovoja su viskuo, kas mažina jų pelną, pavyzdžiui, su sveika mityba, vitaminais, mikroelementais, sveikais riebalais ir aliejais ar amino rūgštimis (baltymais). Ir, žinoma, jie bando sumenkinti natūraliai įgytą imunitetą, kad galėtų stumti savo vakcinų verslą“, – tokia įžanga pradedamas straipsnis.

Tiesa

„Tyrėjų duomenys parodė, kad paskiepytųjų rizika užsikrėsti infekcija vis dar buvo 5,96 karto didesnė, o simptominės ligos rizika – 7,13 karto didesnė, palyginti su anksčiau užsikrėtusiaisiais“, – cituojamas „Oxford academic“ paskelbtas tyrimas.

Ši dalis – teisybė. Tyrimas iš tiesų parodo, kad natūraliai įgytas imunitetas persirgus yra stipresnis už dvi vakcinos dozes. Tiesa, nėra atliktas toks tyrimas lyginant su trimis skiepų dozėmis, kas yra laikoma pilna imunizacija.

„Daugelis kitų tyrimų jau parodė, kad skiepijimas neturi įtakos ligos progresavimui. Vakcina taip pat neapsaugo nuo ilgalaikių koronaviruso pasekmių ar pan. Daug svarbiau užkirsti kelią ligoms yra gyvenimo būdas ir vitamino D kiekis kraujo serume“, – rašoma straipsnyje.

Pabaigiama radikaliais pasiūlymais: „Privalomas skiepijimas turi būti nedelsiant panaikintas. Mums taip pat reikia nepriklausomų komitetų, kurie ištirtų didžiausią korupcijos skandalą žmonijos istorijoje.“

Tai – manipuliacija, remiantis anksčiau minėtu tyrimu. Iš tiesų nėra oficialių tyrimų, kurie pagrįstų teiginį, neva skiepijimas neturi įtakos ligos progresavimui. Priešingai, yra įrodyta, kad skiepai apsaugo nuo sunkesnių ligos pasekmių susirgus.

Kodėl skiepytis vis tiek saugiau nei laukti, kol natūraliai prasirgsi

Iš tikrųjų tyrimų metu įrodyta, kad trys vakcinos – „Johnson & Johnson“, „Moderna“ ir „Pfizer“ – yra veiksmingos užkertant kelią sunkioms COVID-19 ligoms. Taigi, jei esate pasiskiepiję ir užsikrėtę, labai mažai tikėtina, kad susirgsite sunkiai.

CDC seka patvirtintas COVID-19 hospitalizacijas pagal skiepijimo būseną. 18 metų ir vyresni suaugusieji, neskiepyti žmonės aštuonis kartus dažniau buvo hospitalizuoti nei visiškai paskiepyti žmonės. Tarp 12–17 metų paauglių neskiepytų žmonių tikimybė patekti į ligoninę yra 10 kartų didesnė nei visiškai paskiepytų žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją