Melas: lietuviai veržiasi į Baltarusiją

„Dėl nuolat brangstančių maisto produktų ir degalų pasienio su Baltarusija teritorijose gyvenantys lietuviai vis dažniau ima apsipirkti į kaimyninę šalį. Baltarusijos pasienio agentūros duomenimis, per pastarąją savaitę užsienio piliečių, atvykstančių į šalį iš kaimyninių ES valstybių, srautas išaugo 30 proc. Be to, dauguma jų yra Lietuvos ir Latvijos piliečiai“, – rašoma straipsnyje.

Iš tiesų dėl maisto ir degalų kainų skirtumo kai kurie lietuviai važiuoja apsipirkti į Lenkiją – mums draugišką šalį. Tokių duomenų, kad atvykstantis srautas išaugo šitaip stipriai, ir kad dauguma atvykėlių – Lietuvos piliečiai, nėra. Priešingai, Lietuvoje vis dar galioja rekomendacija dėl savo saugumo nevykti į Baltarusiją, o pati Baltarusija stengiasi pritraukti žmones ir mėnesiui panaikino vizų atvykstant Lietuvos ir Latvijos piliečiams reikalavimą.

Melas: norima, kad ten neapsipirktų

Straipsnyje duodama suprasti, kad Lietuvos valdžia taip bijo, kad tautiečiai apsipirks pigiau, jog stengiasi bet kokia kaina juos sulaikyti. Neva, gąsdinimui pasitelkia priemonę – sakyti, kad nuvykę ten bus užverbuoti. Tai yra melas.

Į Baltarusiją rekomenduojama nevykti dėl joje tvyrančių karinių grėsmių, Lukašenkos (Baltarusijos diktatoriaus) prielankumo Putinui ir pačios Baltarusijos pradėto hibridinio karo su Lietuva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)