Įspėjimas apie melą

Vos prasidėjus straipsniui, jame pabrėžtas įspėjimas skaitytojams ir faktų tikrintojams. Jis skamba taip: „ĮSPĖJIMAS TEORETIKAMS IR MOKLO TIKRINTOJAMS: Tie, kurie ketina komentuoti daktarą Ardį ir gyvatės nuodų teoriją, turėtų bent jau susipažinti su naujausiais biomokslų pasiekimais.“

Tai iš karto signalizuoja galimus melus, antraip kodėl straipsnio autoriai kreiptųsi į faktų tikrintojus?

Daktaro Ardžio ypatumai

Įspėjime minimas ir straipsnyje cituojamas gydytojas Bryanas Ardis pirmiausia dirbo kaip chiropraktas. Chiropraktika yra sveikatos priežiūros sritis, kuri rūpinasi kūno struktūra, dažniausiai stuburo būkle ir jo funkcionavimu. Tai reiškia, kad medikas niekaip nesusijęs nei su gydymu nuo virusų, nei su epidemiologiniais tyrimais, ir neturi reikiamos kompetencijos rekomenduoti vaistų virusiniams susirgimams gydyti.

Ne viename straipsnyje šio buvusio chiroprakto vardas minimas prie netikrų ar nepatvirtintų naujienų, taip pat skambių, vėliau paneigtų, pranešimų apie COVID-19 gydymą ir mirtis. Taip pat jo pavardė yra 2008-ųjų metų Teksaso chiropraktų, neišlaikiusių egzamino ar nepateikusių pakankamai mokymosi kreditų, sąraše.

Pastaraisiais metais B. Ardis išgarsėjo „Youtube“ platformoje publikuojamais vaizdo įrašais, kuriuose dalija gydymo patarimus ir sako savo nuomonę COVID-19 klausimais. Įrašai vertinami prieštaringai, o daugelis jo teiginių – nepagrįsti.

Melas: vakcinose – gyvačių nuodai

„Pasak „Perfect Society“ kanalo vedėjo Olafo Kaufmano (Olaf Kaufman), Wuhan koronaviruso (COVID-19) mRNA vakcinose yra gyvatės nuodų substrato“, - rašoma straipsnyje.

Ardis klaidingai tvirtino, kad monokloniniai antikūnai yra identiški antinuodams, naudojamiems toksinams iš gyvatės įkandimo pašalinti. Taip pat siejo COVID-19 susirgimą su gyvatės nuodais (taip pateikdamas mintį, esą nuodų dalelė yra ir skiepuose).

Iš tiesų COVID-19 yra virusas, o ne gyvatės įkandimas. Skiepus – tarkime, Comirnaty – sudaro:

Veiklioji medžiaga – informacinė RNR (iRNR) (koduojanti SARS-CoV-2 viruso spyglio baltymą), įterpta į lipidines nanodaleles, neša žinutę specifiniam baltymui gaminti.
Lipidai – skirtingų lipidų molekulių nanodalelės ALC-0315, N-ditetradecilacetamidas, cholesterolis ir kt. Susijungdamos į kapsules, kuriose yra iRNR, jas apsaugo ir padeda pernešti į ląsteles.

Druskos – kalio chloridas, kalio dihidrofosfatas, natrio chloridas, dinatrio fosfato dihidratas. Palaiko vakcinos pH, kad atitiktų žmogaus pH. Cukrus – sacharozė. Padeda šaltai laikomiems lipidams nesulipti.

Taigi, „Paranormal“ portalo straipsnis yra 100 proc. melagingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją