Fotografija, kurioje užfiksuotas įspūdingas angelo pavidalo debesis, socialinių tinklų vartotojai dalinosi tikindami, kad toks ženklas – Dievo žinutė ukrainiečiams, kad jų laukia sėkmė kare.

Nors „Melo detektoriui“ nepavyko nustatyti, kas yra tikrasis nuotraukos autorius, aišku, kad ši nuotrauka nebuvo padaryta kovo mėnesio pradžioje Kijeve. Be to, nėra jokių įrodymų, kurie leistų teigti, kad fotografija apskritai turi kokių nors sąsajų su Ukraina.

Socialiniuose tinkluose ir atvaizdų platformose ta pati fotografija platinama jau nuo 2015 m. Daugiausia ja dalinamasi kaip viltinga, motyvacine žinute arba krikščioniškos pakraipos anketose, kuriose keliami atvaizdai iš neva įvykusių Dievo apreiškimų.

Angelo nuotrauka internete dalijamasi nuo 2015 m.

Išvados

Angelo pavidalo debesies nuotrauka nebuvo padaryta šių metų kovo mėnesio pradžioje Kijive. Internete ją galima aptikti nuo 2015 m. socialinių tinklų paskyrose, registruotose įvairiose pasaulio šalyse. Nėra jokių įrodymų, kurie leistų teigti, kad nuotraukoje – vaizdas iš Ukrainos.

  • Šaltiniai
  • Atvirkštinė vaizdų paieška
  • „InVid We Verify“ įrankis
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją