„AIDS centras nebeskaičiuoja, kiek „pilnai suvakcinuotų“ nuo covid-19 susirgo AIDS” - tokia antrašte papuošto vedamojo nuotrauka paskelbta portale „Laisvas laikraštis“.

Melas: AIDS centras sieja vakcinas su AIDS

Antraštėje teigiama, kad „AIDS centras nebesuskaičiuoja“, kas sukuria įspūdį, neva Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) sieja skiepus su naujais AIDS atvejais. Tačiau tai – netiesa.

ULAC nėra paskelbęs nė vieno straipsnio, darbo ar išvados, kuriame kartu būtų minimi ir skiepai nuo koronaviruso, ir AIDS. Tokių sąsajų nėra nei oficialioje jų svetainėje, nei atliktuose tyrimuose, nei spaudos pranešimuose.

Priešingai, apie vakcinaciją nuo koronaviruso ULAC rašoma, kad skiepai yra vienintelis saugus ir patikimas būdas išvengti rimtų koronaviruso ligos komplikacijų, pasekmių ir sumažinti jos užkrečiamumą.

Apie AIDS toje pačioje svetainėje taip pat pateikiama daug informacijos – aprašomos ligos priežastys, eiga ir gyvenimas su liga, tačiau niekur neminimas vakcinavimas.

Melas: skiepai nuo koronaviruso sukelia AIDS

COVID-19 vakcinos organizmo neužkrečia ŽIV, vadinasi, nesukelia ir AIDS. ŽIV atakuoja organizmo imuninę sistemą, ir gali sukelti AIDS, jei liga negydoma.

„Teiginys, kad COVID-19 vakcinos sukelia ŽIV ar AIDS yra absoliučiai kategoriškai neteisingas. COVID skiepuose nėra nieko, kas galėtų padidinti šansus susirgti ŽIV“, – AP faktų tikrintojams sakė Dr. Monica Gandhi, Kalifornijos universiteto San Francisko medicinos mokyklos ŽIV, infekcinių ligų ir medicinos skyriaus vedėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją