Tiesa: ieškinys iš tiesų priimtas

Taip, įmonė, minima straipsnyje, iš tiesų pateikė ieškinį prieš policiją ir taip, teismas iš tiesų jį priėmė. Straipsnyje cituojama ir teismo nutartis, kurioje pažymėta, kad nutarta priimti pareiškėjos skundą. Tačiau taip pat nutarta netenkinti pareiškėjos prašymo taikyti reikalavimo užtikrinimo priemonę (skunde pareiškėja prašė užtikrinti galimybę tęsti serverių darbą).

Konktekstas: melagienų leidinys

Viso šio reikalo kontekstas platesnis. „Laisvas laikraštis“ jau seniai žinomas kaip melagienas skleidžiantis portalas. Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, dėl Etikos komisijos standartų neatitikimo ir melagingos informacijos, puslapio darbą palaikantys serveriai buvo atjungti, o pati svetainė nepasiekiama. Štai kodėl – piktindamiesi dėl savo nelaisvės skleisti melą – puslapio kūrėjai ir kreipėsi į teismą.

Pats portalas kaip atsakovas yra minimas daugiau kaip penkiose bylose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją