Melas: ne karas, o konfliktas

Visame straipsnyje Ukrainoje vykstantis karas vadinamas „konfliktu“ arba „karine operacija“. Tai – situaciją sušvelninantys žodžiai, melas, nusakantis neva abiejų pusių įsitraukimą (juk konfliktui sukelti vieno nepakanka).

Iš tiesų Ukrainoje vyksta brutalus Rusijos pradėtas karas. Rusijos kariniai veiksmai – tai ne spec. operacija, o vienašalė agresija. Manoma, kad šį karą pradėjęs ir tęsiantis Vladimiras Putinas gali būti teisiamas už karo nusikaltimus.

Melas: vyks didysis perkrovimas

Didysis perkrovimas („The great reset“, – angl.) yra pastaruoju metu labai populiari legenda. Ja tikintys teigia, kad pandemija, ekonominės permainos, o dabar ir karas, yra pasaulio lyderių slaptas kelias į naują normą, naują realybę, „prie kurios turėsime prisitaikyti artimiausioje ateityje“, – teigia tikintieji. Pasak jų, po didžiojo perkrovimo visa valiuta taptų bendra, sveikatos apsauga pasaulyje irgi kontroliuojama vienų valdytojų, o žmonės neturėtų nė vardų – būtų tik kaip suvienodintos funkcijos.

Tiesa ta, kad „didžiojo perkrovimo“ teorija yra apaugusi sąmokslo idėjomis. Sąmokslo teorijos ištakos kilo iš tikro plano pavadinimu „Didysis perkrovimas“, kurį parengė Pasaulio ekonomikos forumas (WEF), kasmetinės konferencijos, skirtos aukštiems politikos ir verslo veikėjams, organizatoriai. Plane nagrinėjama, kaip šalys galėtų atsigauti po koronaviruso pandemijos padarytos ekonominės žalos.

Jame nekalbama apie suvienodintą pasaulį ar žmonių laisvosios valios atėmimą. Tuo labiau, jis neturi nieko bendro su karu ir žiaurumais, vykstančiais Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją