„Gydytojai liudija, kad COVID-19 vakcinos žmonėms sukelia vėžį ir AIDS“, – skelbiama „Paranormal“ svetainėje. Taip teigia „žinomi gydytojai“ daktaras Ryanas Cole'as ir daktaras Vladimiras „Zev“ Zelenko, rašoma straipsnyje. Šie medikai tikrai žinomi, tik ne iš gerosios pusės.

Apie gydytoją Zelenko jau esame rašę anksčiau. Labiausiai jis „išgarsėjo“, kai tvirtino, kad atrado vaistus nuo COVID-19, kurie neva veikia 100 proc. Tačiau tokių savo teiginių niekada nepatvirtino – nepateikė jokių tyrimų duomenų, neįrodė, kad tikrai šiuo vaistu išgydė žmonių. V. Zelenko taip pat propagavo nepagrįstus medicininius patarimus, sąmokslo teorijas ir dezinformaciją apie vakcinaciją nuo COVID-19. Jo pateikiamiems teiginiams paremti nerandamas nė vienas mokslinis tyrimas.

O R. Cole'as yra Idaho valstijos patologas, kuris išgarsėjo nepagrįstų teiginių apie vakcinas skleidimu. Jis buvo išbrauktas iš Idaho medicinines paslaugas teikiančių asmenų/įstaigų grupės, o jo teiginiams prieštarauja atlikti moksliniai tyrimai.

Melas: vakcinos sukelia vėžį

Straipsnyje cituojami gydytojų teiginiai, neva vakcinos nuo COVID-19 gali sukelti vėžį. Tai – netiesa. Priešingai – mokslininkų manymu, jei žmogus susirgs vėžiu, kuriam būtinas gydymas, pavyzdžiui, chemoterapija, galinti slopinti imuninę sistemą, jis taps labiau pažeidžiamas COVID-19. Todėl išankstinė vakcinacija yra dar svarbesnė.

Kitame straipsnyje, irgi tame pačiame portale, kalbama, kad „buvo trys informatoriai, kuriems pavyko gauti duomenų iš Teisingumo ministerijos ir rasti informacijos apie vakcinas ir jų neigiamą poveikį“. Taip pat cituojamas R. Cole'as ir meluojama apie vakcinų sukeliamą vėžį.

Nėra jokių įrodymų, kad COVID-19 vakcinos sukelia vėžį. Nė viena iš vakcinų niekaip nesąveikauja ir nekeičia jūsų DNR, todėl negali sukelti vėžio. MRNR nepatenka į ląstelės branduolį – dalį, kurioje yra jūsų DNR. Todėl mite, kad mRNR vakcina kažkaip gali deaktyvuoti navikus slopinančius genus, nėra tiesos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės