Apie patį gydytoją

Bendrosios praktikos gydytojas V. Zelenko tarptautiniams faktų tikrintojams užkliuvo jau ne kartą. Labiausiai jis „išgarsėjo“, kai tvirtino, kad atrado vaistus nuo COVID-19, kurie neva veikia 100 proc. Tačiau tokių savo teiginių niekada nepatvirtino – nepateikė jokių tyrimų duomenų, neįrodė, kad tikrai šiuo vaistu išgydė žmonių.

Iš tiesų vienas tyrimas, kuriame dalyvavo 30 pacientų iš Kinijos, netgi leido padaryti išvadą, kad vaisto skyrimas COVID-19 pacientams neturėjo pastebimos naudos. Kadangi V.Zelenko, R.Joseph ir kiti šiuo vaistu tikintys gydytojai skiria vaistą be kontrolinio tyrimo, neįmanoma gauti statistinių duomenų, kurie parodytų, ar vaisto vartojimas iš tikrųjų padėjo žmonėms išvengti ligoninės. V. Zelenko taip pat propagavo nepagrįstus medicininius patarimus, sąmokslo teorijas ir dezinformaciją apie vakcinaciją nuo COVID-19. Jo pateikiamiems teiginiams paremti nerandamas nė vienas mokslinis tyrimas.

Melas: „viskas viename“ kapsulė

Vis dėlto dalis žmonių juo tiki ir džiaugiasi gydytojo sukurtu stebuklingu vaistu nuo koronaviruso. V. Zelenko gamina vaistą iš keturių būtinųjų sudėtinių dalių, viena iš kurių yra cinkas. Jo teigimu, vaistu išgydė „mažiausiai 7000 žmonių“.

Niekur pasaulyje nėra fiksuota tokių skaičių, nėra įrodymų, kad kas nors pasveiko nuo tų kapsulių, o jo minimas vaistas neįtrauktas į oficialų vaistų registrą.

Melas: 100 vaikų, mirusių nuo vakcinos sukeltos žalos, tenka 1 vaikas, miręs nuo Covid-19

Straipsnyje taip pat kalbama apie vakcinų žalą vaikams. Teigiama, neva 100 vaikų, mirusių nuo vakcinos sukeltos žalos, tenka 1 vaikas, miręs nuo Covid-19. Tai – absoliutus melas.

Iš tikrųjų nuo Covid-19 saugančios vakcinos nėra siejamos su vaikų mirtimis. Praėjusių metų pabaigoje, dar šią žiemą, Ligų kontrolės ir prevencijos centrų duomenys apie vaikų mirtį nuo COVID-19 rodo, kad nuo COVID-19 mirė apie 790 0–18 metų amžiaus žmonių. Tačiau nėra patvirtintų vaikų mirčių dėl mRNR vakcinų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės