20 sek. trukmės vaizdo įraše, kuris buvo paviešintas socialiniuose tinkluose rodomos akimirkos iš 13-ųjų Kataro žvaigždžių lygos rungtynių, kuriose Al Wakrah klubas žaidė prieš Al-Rayyan klubą. Trumpame reportaže stambiu planu rodomas Al Wakrah klubo žaidėjas, Malio futbolininkas Ousmane Coulibaly. Aikštėje parkritusio žaidėjo kūną tampo traukuliai. Vėliau paaiškėjo, kad žaidimo metu vyrą ištiko širdies smūgis, jam tuoj pat suteikta būtina medicininė pagalba.

Vaizdo įrašas išplito pandemijos skeptikų ir skiepų priešininkų grupėse ir komentatorių buvo susietas su neva COVID-19 vakcinos poveikiu, tačiau ši informacija – klaidinga.

Futbolininką ištikęs širdies smūgis klaidingai susietas su COVID-19 vakcinos poveikiu

Pirmasis viešas pareiškimas apie futbolininko būklę nuskambėjo iš Al Wakrah klubo atstovo spaudai lūpų. Mohammed Al-Sulaiti pranešė, kad medikams pavyko išgelbėti žaidėjo gyvybę, tačiau daugiau informacijos apie jo būklę kol kas nežinoma. Netrukus po to oficialioje klubo „Twitter“ paskyroje pasirodė dvi žinutės – pirmojoje surašyta trumpa malda, kad futbolininkui pavyktų sveikam grįžti namo pas savo šeimą, o antroje – patikinimas, kad O. Coulibaly būklė po ištikusio širdies smūgio stabilizavosi.

Iš karto po incidento socialiniuose tinkluose ėmė sklisti gandai, esą širdies smūgį O. Coulibaly sukėlė reakcija į sustiprinančią COVID-19 skiepo dozę, tačiau šiuos gandus paneigė Al Wakrah klubo atstovas spaudai. Katare įsikūrusiam tinklaraščiui „Doha News“ Mohammed Al-Sulaiti pranešė, kad futbolininko sveikatos suprastėjimas nėra susijęs su vakcinacija nuo COVID-19, nes sustiprinančia doze žaidėjas dar nebuvo paskiepytas, o antra skiepo dozė jam buvo suleista prieš 9 mėnesius iki incidento. Po pasiskiepijimo O. Coulibaly sėkmingai sužaidė dešimtyse žaidimų ir nesusidūrė su jokiomis sveikatos problemomis.

Išvados

Sąsajos tarp Malio futbolininką Ousmane Coulibaly rungtynių metu ištikusio širdies smūgio ir COVID-19 vakcinacijos yra klaidingos. Al Wakrah klubo, kuriame šiuo metu žaidžia sunegalavęs sportininkas, atstovas spaudai patvirtino, kad paskutinė, antroji, vakcinos dozė O. Coulibaly buvo suleista prieš 9 mėnesius iki įvykio, o trečiąja vyras dar nebuvo pasiskiepijęs. Po vakcinacijos kurso O. Coulibaly sėkmingai sužaidė dešimtyse futbolo rungtynių ir nesusidūrė su jokiomis sveikatos problemomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)