Ogi niekuo. Straipsnyje teigiama, kad Lietuvoje ir Didžiojoje Britanijoje pasiskiepijusių asmenų procentas labai panašus. Bet Didžiojoje Britanijoje, esą, tarp miršančiųjų nuo COVID-19 yra ir daug paskiepytų žmonių. O Lietuvoje dauguma mirčių – būtent nepasiskiepijusių asmenų. Iš šių kelių teiginių autorius manipuliuoja dirbtine išvada, neva pacientai, kurie nėra pasiskiepiję, Lietuvos ligoninėse tyčia žudomi.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje pilnai pasiskiepiję yra 69,6 proc. gyventojų. Didžiojoje Britanijoje pilnai pasiskiepiję yra 72,6 proc. gyventojų. Tai – iš tiesų nedidelis procentinis skirtumas.

Tačiau priešingai nei teigiama, pasiskiepiję nesudaro didesnio mirštančiųjų skaičiaus. 70–79 metų amžiaus asmenų mirtingumas Didžiojoje Britanijoje buvo daugiau nei penkis kartus didesnis tarp neskiepytų asmenų.

Neskiepytų 60–69 metų amžiaus žmonių mirtingumas buvo 66,4 iš 100 000, o paskiepytų – 13,1. Tai rodo, kad proporcingai nuo COVID-19 mirė mažiau visiškai paskiepytų žmonių. Taip pat, kaip ir Lietuvoje, pilnai paskiepyti žmonės rečiau miršta nuo COVID-19.

Be to, nėra jokių įrodymų ar net pradėtų tyrimų, jokių artimųjų skundų ar kitos informacijos, kalbant apie teiginį, esą medikai žudo pacientus. Tai – visiškai iš piršto laužtas kaltinimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės