1 min. 39 s. trukmės vaizdo įraše parodoma, kaip griaunamas mobiliojo ryšio bokštas. Kadruose, nufilmuotuose skirtingu kampu, vaizduojamas vieno ir to paties bokšto griovimo procesas, o ne kelių skirtingų bokštų, kaip nurodoma socialiniuose tinkluose publikuotose žinutėse.

Klaidinanti žinutė

Pasinaudojus „Google Lens“ atvirkštine vaizdų paieška galima rasti ir daugiau to paties vaizdo įrašo kopijų, iš kurių paaiškėjo, kad įrašas buvo nufilmuotas Morgantauno mieste, įsikūrusiame Vakarų Virdžinijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose.

„Youtube“ paskyroje „TheLoizeauxGroupLLC 2020 m. lapkričio 17 d. pasidalinta tuo pačiu, tik geresnės raiškos, vaizdo įrašu, kurio antraštėje skelbiama, kad jame vaizduojamas avarinis „Catherine‘s knob“ bokšto kontroliuojamas griovimas. Ši „Youtube“ paskyra priklauso griovimo darbus atliekančiai įmonei, kuri ir vykdė bokšto griovimą.

Šį įvykį aprašė vietos žiniasklaida. Straipsniuose minima, kad bokšto aukštis siekė daugiau nei 146 m., jis buvo naudojamas mobiliojo ryšio paslaugoms teigti. Bokštas vietoje, vadinamoje „Catherine‘s knob“, kurios pavadinimą ir gavo, stovėjo 15 metų, vėliau dėl avarinės bokšto būklės nuspręsta jį nugriauti. Niekur neužsimenama, kad bokštas buvo naudojamas 5G ryšiui tiekti.

Netrukus po bokšto nugriovimo, 2020 m. lapkričio mėnesį, pranešta, kad Monongalijos savivaldybė pritarė naujo komunikacijų bokšto statybai. Nauja infrastruktūra turėtų belaidžio interneto ryšio tiekimą vietovėse, kuriose šiuo metu ryšio aprėptis nėra didelė.

Išvados

Vaizdo įraše vaizduojamas vieno mobiliojo ryšio bokšto, stovėjusio Morgantauno mieste, JAV, griovimas. Nėra jokių įrodymų, kad bokštas buvo naudojamas 5G ryšiui tiekti. Bokštas nugriautas dėl avarinės jo būklės. Likus metams iki griovimo darbų buvo pastebėti konstrukcijos pakitimai bokštą laikančiose struktūrose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)