Melas: pažeidžia visą organizmą

„Į jūsų vaikų ląsteles bus įšvirkštas viruso genas. Šis genas priverčia jūsų vaiko organizmą gaminti toksiškus spyglių baltymus. Šie baltymai dažnai sukelia negrįžtamus svarbiausių vaikų organų pažeidimus“, – rašoma straipsnyje. Toliau vardijama, kokios organizmo sritys bus pažeistos: esą nukentėti gali širdis, smegenys, kraujotakos ir reprodukcinė sistemos.

Iš tiesų vakcinos parengia asmens imuninę sistemą (natūralią organizmo apsaugą) atpažinti konkrečią ligą ir apsiginti nuo jos.

Vakcinos sudėtyje yra genetinės informacijos (toliau – mRNR) apie dyglio baltymą, padengtos smulkiomis riebalų dalelėmis, kurios neleidžia mRNR suirti. Kai žmogui suleidžiama vakcina, jo organizmo ląstelės geba „perskaityti“ vakcinoje užkoduotą genetinę informaciją ir pradeda gaminti dyglio baltymą. Žmogaus imuninė sistema atpažįstą šį baltymą kaip svetimą organizmui ir aktyvina T ląsteles, skatina antikūnų gamybą, kurie yra natūralios apsaugos prieš svetimas organizmui medžiagas dalis.

Vėliau, jei vakcinuotas žmogus užsikrečia SARS-CoV-2 virusu, jo imuninė sistema virusą geba atpažinti ir yra pasiruošusi prieš jį kovoti. „Comirnaty“ vakcinos sudėtyje nėra paties viruso, ir ji negali sukelti COVID-19 ligos.

Baltymas per porą savaičių suyra ir išsiskaido iš organizmo. Nėra jokių duomenų, kad jis pažeistų žmogaus organus.

Melas: jūsų vaikai nekelia jokio pavojaus savo tėvams ar seneliams

Straipsnyje teigiama, kad vaikai negali užkrėsti tėvų ar senelių – rašoma, esą jie „nekelia pavojaus“. Prie šio teiginio skliausteliuose parašyta „šaltinis“, bet iš tiesų joks šaltinis, kuriuo remiantis skleidžiama tokia informacija, nėra nurodytas.

Nuo vaikų kiti gali užsikrėsti lygiai taip pat, kaip ir nuo suaugusiųjų. Jie neserga „nepavojingu“ koronavirusu – serga, kaip ir suaugę, ir vienas kitą bei suaugusiuosius gali užkrėsti taip pat. Vaikams, kurie turi lėtinių ligų ar kitų sveikatos problemų, koronavirusas pavojingesnis – lygiai taip pat, kaip ir lėtinių ligų turintiems suaugusiems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės