Kraštutinių kairiųjų ir koronaskeptikų bei asmenų, nusistačiusių prieš COVID-19 skiepus, pamėgtose grupėse išplatinta teorija, esą vienas prancūzų genealogas atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad Emmanuelio Macrono žmona Brigitte Macron gimė vyru, o jos, neva, tikroji vardas ir pavardė – Jean-Michel Trogneux.

Melagiena

Absurdiški gandai internete sklaido jau kurį laiką, tačiau ataka paaštrėjo maždaug gruodžio viduryje, kai „Twitter“ paskyrose aktyviai imta naudoti #JeanMichelTrogneux grotažymė. Tikėtina, kad pirmąją Prancūzijos ledi juodinantys gandai paleisti dėl artėjančių Prancūzijos prezidento rinkimų, kurie vyks šių metų vasarą, nors E. Macronas, kaip teigė žiniasklaidai, dar nėra nusprendęs, ar dar kartą sieks prezidento posto.

Žinoma, nėra absoliučiai jokių įrodymų, kuriais remiantis būtų galima teigti, kad B. Macron gimė ne moterimi, o vyru, be to, savo garbę ketina apginti ir pati pirmoji ledi.

B. Macron advokatas Jean Ennochi gruodžio mėnesį žurnalistams patvirtino, kad jo klientė ketina pradėti teisines procedūras prieš melagingus gandus paskleidusius asmenis.

Kaip pranešė Prancūzijos žiniasklaida, pirmieji gandus apie, neva, B. Macron vyrišką prigintį paskleidė kraštutines dešiniąsias pažiūras atstovaujantis portalas „Faits et Documents“ praėjusių metų rugsėjo mėnesį.

Išvados

Nėra jokių įrodymų, kuriais remiantis būtų galima įrodyti, kad Prancūzijos prezidento žmona B. Macron gimė vyru, o ne moterimi. Tai – tik dar viena sąmokslo teorija, už kurios skleidimą atsakingiems asmenims gali grėsti teisiniai nemalonumai, mat pirmoji šalies ledi jau kreipėsi į teisininkus dėl prieš ją vykdomos šmeižto kampanijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)