Melas: farmacininkai siekia blogio

„Šiai sistemai reikia, kad žmonės kuo ilgiau sirgtų, pageidautina – iki gyvenimo pabaigos: dėl didelio sergančiojo atsiranda nuolatinė vaistų ir medicinos paslaugų paklausa“, – rašoma straipsnyje. Tai – seniai žinoma sąmokslo teorija, neva „Big Pharma“ (didžiosios farmacijos kompanijos) skatina žmonių susirgimus idant skatintų vaistų pardavimus ir savo pelną. Daugelis autorių įrodė, kad šie teiginiai yra klaidingi.

Melas: koronaviruso rimtai nevertina svarbi organizacija

„Viena iš aktyviausių sąžiningų Amerikos gydytojų asociacijų yra Amerikos gydytojų ir chirurgų asociacija (AAPS)“, – rašo autorius ir tolesniame tekste pasakoja apie šios asociacijos kritišką požiūrį į COVID-19 pandemiją.

Tiesa ta, kad šios asociacijos internetinis puslapis jau buvo blokuotas dėl neteisingai pateikiamos informacijos ir raginimo naminiais būdais gydytis COVID-19. Iš esmės ši asociacija yra politiškai konservatyvi ne pelno siekianti asociacija, propaguojanti medicininę dezinformaciją, pvz., ŽIV/AIDS neigimą, abortų ir krūties vėžio hipotezę, spekuliuojanti apie skiepų ir autizmo ryšius bei teigianti, kad homoseksualumas mažina gyvenimo trukmę.

Melas: ligoninėse pažeidžiamos žmogaus teisės

„Amerikos ligoninėse nesąžiningai ir žiauriai pažeidžiamos žmogaus teisės. Ten apgyvendintus žmones galima drąsiai vadinti kaliniais, o ligoninės virto kalėjimais“, – taip drąsiai teigiama straipsnyje. Iš tiesų nuo COVID-19 pandemijos pradžios Amerikos ligoninėse gydytojai ir seselės patiria nežmonišką krūvį ir dalijasi nuotraukomis bei pasakojimais iš ligoninių realybės.

Žmogaus teisės JAV apima daugybę teisių, kurias teisiškai saugo Jungtinių Valstijų Konstitucija, valstijų konstitucijos, sutartys ir tarptautinė paprotinė teisė, Kongreso priimti teisės aktai ir valstybės įstatymų leidžiamieji organai, valstybės referendumai ir piliečių iniciatyvos. Federalinė vyriausybė ratifikuota konstitucija garantavo neatimamas teises savo piliečiams ir (tam tikru mastu) ne piliečiams. Taigi, kadangi teisės yra prižiūrimos ir garantuojamos šitiekos organų, nėra realistiška manyti, kad ligoninėse jos būtų pažeidžiamos nepastebėtai. Jokių žmogaus teisių pažeidimų JAV ligoninėse pastaraisiais metais užfiksuota nėra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją