Trumpame vaizdo įraše matyti, kaip uniformuota moteris, prisistačiusi policijos pareigūne Erin Howard giria protesto dalyvius ir tvirtina palaikanti šią akciją.

„Manau, tai, ką jūs darote, yra nuostabu. Jūs kovojate už mūsų teises ir laisves. Dabar atrodo, kad mes esame šiokiame tokiame kare ir tos teisės ir laisvės pastatytos ant kortos. Taigi, jūs esate tikri didvyriai“, - apie į Otavą protestuoti keliaujančius sunkvežimių vairuotojus sakė E. Howard.

Protestą palaikantys socialinių tinklų vartotojai Lietuvoje, dalindamiesi šiuo įrašu, pareiškė, kad taip kalbėti gali tik laisvos šalies pareigūnai, tuo tarpu, Lietuvoje dėl tokio policininko elgesio nedelsiant būtų pradėtas tyrimas.

Nors tiesa, kad E. Howard – Ontarijo provincijoje dirbanti policijos pareigūnė – nufilmavo tokį įrašą ir vilkėdama uniformą išreiškė palaikymą protestuojantiems, informacija, kad toks elgesys policijos pajėgų buvo priimtas normaliu ir įprastu, yra neteisinga. Dėl pareigūnės komentarų jau yra pradėtas tarnybinis tyrimas.

Sausio 24 d. savo „Twitter“ paskyroje Durhamo policija atsiribojo nuo E. Howard įraše pateiktos informacijos: „Mums žinomas šiandien socialiniuose tinkluose pradėtas platinti uniformuotos mūsų pareigūnės vaizdo įrašas apie „Laivės protestą“. Pažiūros, išreikštos šiame įraše neatspindi Durhamo policijos pažiūrų ir nuomonės. Šiuo metu mes tiriame šį įvykį“.

Vėliau žurnalistams Durhamo policijos atstovas patvirtino, kad didžiausią susirūpinimą kelia faktas, jog savo pažiūras E. Howard išreiškė vilkėdama policijos pareigūnės uniformą, mat policijos nuostatai leidžia policijos nuosavybę, įskaitant ir uniformą, naudoti tik tarnybos tikslams, o asmeninių politinių pažiūrų reiškimas su šia nuostata prasilenkia.

Šiuo metu vykdomas tyrimas dėl tokio policijos pareigūnės elgesio, tačiau kol kas nėra aišku, ar akibrokštas turės įtakos jos tolimesnei karjerai.

Išvados

Nors Ontarijo provincijos pareigūnė iš tiesų įrašė vaizdo įrašą, kuriame teigia palaikanti protestuojančius prieš vakcinaciją nuo COVID-19 Kanados sunkvežimių vairuotojus, netiesa, jog toks elgesys neliko nepastebėtas vietos policijos. Šiuo metu vyksta tyrimas dėl pareigūnės elgesio, nes ji pažeidė nuostatą, ribojančią uniformos naudojimą tik darbo reikmėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją