„Facebook“ socialiniame tinkle pasirodė žinutės apie visą savaitę trunkančią protesto akciją prieš privalomą vakcinaciją nuo COVID-19 tolimųjų reisų vairuotojams, važinėjantiems tarp Kanados ir Jungtinių Amerikos Valstijų. Siekdami išreikšti savo pažiūras, iš įvairių Kanados vietų į Otavą pajudėjo šimtai sunkvežimių. Protestą palaikančių asmenų grupėse tikinama, esą ši virtinė pateko į Gineso rekordų knygą, tačiau tai – netiesa.

Melaginga žinutė

„Laisvės karavanu 2022“ pasivadinę sunkvežimių vairuotojai iš Britų Kolumbijos praėjusį sekmadienį pajudėjo link Otavos, kurią tikisi pasiekti sausio 29 d. Vilkstinę sudaro prieš reikalavimą pasiskiepyti nuo COVID-19 nusiteikę tolimųjų reisų vairuotojai. Protestas buvo sumanytas kaip atsakas į sausio 15 d. Kanados vyriausybės paskelbtą vakcinacijos nuo COVID-19 mandatą tolimųjų reisų vairuotojams, kertantiems JAV sieną. Planuojama, kad karavanui pasiekus Otavą prie vyriausybės pastato vyks protestas.

Kaip žurnalistams sakė Otavos policija, protesto akcijoje tikimasi sulaukti iki 2000 dalyvių. Pirminiais duomenimis, pirmadienį Redžainos miestą jau kirto apie 1200 sunkvežimių.

Šis įvykis išprovokavo tvirtinimus, esą sunkvežimių karavanas dėl įspūdingo skaičiaus transporto priemonių jau įėjo į Gineso rekordų knygą.

Iš tiesų, Gineso rekordų knygoje yra įrašas apie ilgiausią sunkvežimių vilkstinę, tačiau jis nepriklauso „Laivės karavano 2022“ dalyviams. Ilgiausio sunkvežimių parado rekordas buvo užfiksuotas 2020 metų lapkričio 20 d. Kairo mieste, Egipte. Jį sudarė 480 sunkvežimių, kurie nusidriekė 7,5 km atstumu. Sunkvežimių paradas buvo kampanijos, pavadinimu „Mes dalinamės rytojui“ dalis. Ši kampanija buvo skirta padėti nepasiturinčioms šeimoms išgyventi žiemos sezoną – aprūpinti jas maistu, antklodėmis, drabužiais.

Net jei protestuojančių Kanadoje sunkvežimių vairuotojų vilkstinė yra ilgesnė, nei šiuo metu užregistruota Gineso rekordų knygoje, ji vis viena į ją nepatektų, nebent būtų užpildytas prašymas užregistruoti rekordą. Net ir jį užpildžius, ši procedūra užimtų laiko – standartinė rekordo registravimo procedūra gali trukti maždaug 12 mėnesių, tačiau anaiptol ne visais atvejais prašymai būna patenkinti. Aplikavimo procedūrą sudaro duomenų apie rekordą ir jo įrodymų pateikimas, vėliau šie duomenys yra atidžiai vertinami, siekiant išsiaiškinti, ar užregistruotas pasiekimas gali būti laikomas rekordu.

Išvados

Kanadoje vykstanti sunkvežimių vairuotojų akcija „Laivės karavanas 2022“, kurią sudaro sunkvežimių, vykstančių į Otavą, grandinės nėra užregistruota Gineso rekordų knygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)