Teisininkas Reiner Füllmich jau ne kartą buvo pagautas skleidžiant melagienas. Todėl ir jo teiginius reikia vertinti kritiškai. Šiuo atveju, R. Fuellmich ir jo bendraminčiai tikina, kad rėmėsi dr. Mike’o Yeadono parodymais – nors jis yra buvęs „Pfizer“ mokslininkas, jo teiginius taip pat ne kartą viešai paneigė mokslininkai ir medikai. Nors jis ir mokslininkas, jo teiginiai neatitinka realybės ir turimų mokslinių žinių.

Publikacijoje taip pat minimas Robertas F. Kennedy – vienas garsiausių sąmokslo skleidėjų pasaulyje, kuris užblokuotas daugelyje socialinių tinklų. Nevyriausybinė organizacija „Center for Countering Digital Hate“ net paskelbė,reportą, kuriame teigiama, kad didžiąją daugumą melagingos informacijos „Facebook“ galima atsekti 12 ją aktyviai skleidžiančių žmonių. Tarp tų žmonių buvo ir Robertas F. Kennedy pavardė.

Klaidinanti žinutė

R. Füllmich su kolegomis COVID-19 vakcinas vadina eksperimentinėmis. Visų pirma, vakcinas kuriant nebuvo praleistos klinikinių tyrimų fazės, taip pat – atlikti visi būtinieji tyrimai. „Pfizer“ ir „Moderna“ vakcinos pagamintos, naudojant iRNR technologiją – kurią mokslininkai tyrinėjo jau keletą dešimtmečių. O kiti skiepai, kaip „AstraZeneca“, sukurti, naudojant senesnes technologijas. Prie greitesnio skiepų sukūrimo prisidėjo ir biurokratinių procesų paspartinimas, ir greičiau surinkti savanoriai klinikiniams tyrimams, ir dešimtmečius kaupta informacija tiek apie iRNR, tiek apie koronavirusus. Taigi teigti, kad jos „eksperimentinės“ – yra niekuo nepagrįsta.

Publikacijoje taip pat aiškinama, kad bandomos skirtingos skiepų dozės, nes atseit ieškoma dozės, kuri žmones nužudytų. Kaip teigia JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centro (angl.: Centers for Disease Control and Prevention, CDC) ekspertai, sustiprinančios dozės reikia dėl kelių priežasčių. Su laiku, ypač rizikos grupėse esantiems asmenims, apsauga mažėja; nauji viruso variantai „apeina“ imunitetą. Nėra absoliučiai jokių įrodymų, kad jomis siekiama nužudyti žmones. Vakcinos laikomos saugiomis ir efektyviomis, remiantis surinktais duomenimis.

Rašoma, kad R. Füllmicho esą bendradarbiauja su žmonėmis iš „slaptųjų tarnybų“, kurie atsisako skiepytis, nes nenori būti nužudyti. Tačiau neįvardina nei su kokiais žmonėmis, nei iš kokių tarnybų. Svarbu pabrėžti, kad tokius jokiais šaltiniais nepagrįstus pareiškimus išsakyti gali bet kas, todėl juos vertinti irgi reikėtų kritiškai.

Taigi, remiantis aukščiau paneigtais publikacijoje išsakytais teiginiais, konstatuojame, kad joje skleidžiamas melas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės