Melas: mokama už nužudymą; kriterijai minimalūs

„Naujosios Zelandijos Sveikatos apsaugos ministerija patvirtino, kad naujas įstatymas leidžia gydytojams gauti apie 1 087 JAV dolerių už kiekvieną „eutanazijos“ būdu nužudytą pacientą – o eutanazijos kvalifikaciniai reikalavimai yra minimalūs“, – rašoma straipsnyje.

Visų pirma, reikalavimai norint nutraukti gyvybę nėra minimalūs. Gyvenimo pabaigos pasirinkimo aktas (Aktas) suteikia žmonėms, patiriantiems nepakeliamą mirtiną ligą, galimybę teisėtai prašyti medicininės pagalbos, kad nutrauktų savo gyvenimą. Įstatyme apibrėžiama teisinė sistema, taikoma mirti pagalboje, ir apima kontrolę, tinkamumo kriterijus ir apsaugos priemones. Asmuo, norintis numirti, turi priimti pagrįstą sprendimą savo noru.

Įstatymo kriterijai nustato, kam gali būti suteikta pagalba mirti. Kad asmuo būtų tinkamas, jis turi atitikti visus šiuos kriterijus:

1) būti 18 metų ir vyresni;
2) būti Naujosios Zelandijos pilietis arba nuolatinis gyventojas;
3) serga mirtina liga, dėl kurios gyvenimas gali baigtis per 6 mėnesius;
4) būti pažengusioje ligos stadijoje, dėl kurios negrįžtamai sumažėja fiziniai pajėgumai;
5) patirti nepakeliamas kančias, kurių negalima palengvinti tokiu būdu, kurį asmuo laiko toleruotinu;
6) būti kompetentingas priimti pagrįstą sprendimą dėl eutanazijos.

Be to, pacientas bet kuriuo metu ir bet kuriame etape gali apsigalvoti.

Visų antra, suma nėra mokama „už nužudymą“. Eutanazijos atlikimas, kaip ir bet kuris kitas medicininis darbas, pavyzdžiui, tyrimų ėmimas, skiepijimas ar ligonio lankymas namuose, yra papildomai apmokamas pagal atitinkamus šalies įkainius.

Manipuliacija: galima „marinti“ COVID-19 pacientus

„Techniškai „mirties per šešis mėnesius“ dalis apima pacientus, kurių testas dėl kovido yra teigiamas, matant, kaip vyriausybė ir žiniasklaida išmokė visus tikėti, kad Fauci šnypštimas yra patvirtinamas mirties nuosprendis“, – klaidingai rašoma straipsnyje.

Naujosios Zelandijos sveikatos apsaugos ministerijos vyresnysis patarėjas naujienų agentūrai „Reuters“ sakė, kad socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje pasirodę teiginiai, kad teisės aktai buvo specialiai įvesti siekiant eutanazuoti COVID-19 sergančius pacientus – melas.

Eutanaziją „Paranormal“ portale bandoma dirbtinai pritempti prie COVID-19 atvejų, tačiau realiai jokios straipsnio teiginius patvirtinančios informacijos nėra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)