„2022-ieji – naujojo normalaus fašizmo metai“, – skelbiama portalo „Laisvas laikraštis“ publikuotame straipsnyje. Jame dabartinė tvarka atvirai lyginama su fašizmu.

Manipuliacija: kurstoma masinė neapykanta

„Vyriausybės vadovai kursto masinę neapykantą, televizijos komentatoriai pažodžiui cituoja sadistinius nacių SS gydytojus“, – rašoma straipsnyje.

Neapykantos kurstymas (angl. hate speech) yra viešas skleidimas (žodžiu, raštu) informacijos (idėjų, nuomonių, žinomai neteisingų faktų), kuria tyčiojamasi, niekinama, skatinama neapykanta, kurstoma diskriminuoti, smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimo ar pažiūrų.

Nė vienoje Europos šalyje vyriausybės vadovai nesityčioja ir neskatina smurtauti ar diskriminuoti asmenų dėl jų pažiūrų. Jei asmenų pažiūros paveikia jų sprendimus dėl sveikatos, ir jie nutaria nesiskiepyti, tuomet būna apribojamos tam tikros jų galimybės – visuomenės saugumo vardan, atsižvelgiant į mokslinius faktus ir paskaičiavimus, kaip plinta virusas. Taip pat ribojimai skirti ir pačių neskiepytųjų saugumui, mat nepasiskiepijęs ir koronavirusu susirgęs asmuo turi kur kas didesnį šansą nuo šios ligos mirti nei paskiepytasis. Pasiskiepijųs mirties nuo koronaviruso tikimybė tampa penkis kartus mažesnė nei nesiskiepijus.

Melas: įkurtos naujos koncentracijos stovyklos

Koncentracijos stovyklos – taip protestuojančiųjų vadinamos vietos, skirtos karantinuotis sergantiesiems ar, kai kuriose šalyse, kontaktą su sergančiu turėjusiems asmenims. Pavyzdžiui, neseniai žiniasklaidoje nuskambėjo pasipiktinimas dėl „Australijos konclagerio“. Taip vadinamoji stovykla iš tiesų yra Howard Springs centras netoli Darvino. Tai – viena iš pagrindinių Australijos karantino vietų žmonėms, grįžtantiems į šalį. Pagal šalies nuostatus, asmuo karantine privalo: būti asmeniui skirtoje patalpoje, įskaitant bet kurią patalpai skirtą vietą verandoje, nebent tai leidžia įgaliotas pareigūnas; gyventojai, nebūdami savo kambaryje ar verandoje, privalo imtis visų pagrįstų priemonių, kad karantino patalpoje būtų bent 1,5 metro atstumu nuo bet kurio kito asmens, išskyrus to asmens sutuoktinį, faktinį sugyventinį, vaiką ar tėvą; dėvėti veido kaukę, kai nėra savo patalpose, nebent įgaliotas pareigūnas leidžia asmeniui nusiimti veido kaukę; laikytis visų įgalioto pareigūno nurodymų, kad žmonės nesirinktų karantino zonoje; neturi išeiti iš karantino zonos, kurioje yra asmeniui skirta patalpa, nebent asmuo yra lydimas įgalioto pareigūno, išskyrus ekstremalią situaciją.

Tikrosios koncentracijos stovyklos yra politinių kalinių, tautinių, religinių, kitokių mažumų grupių internavimo centrai. Skiriasi nuo kalėjimų, kuriuose laikomi teismo nuteistieji, nuo karo belaisvių stovyklų, kur prisilaikoma karo teisės, ir nuo pabėgėlių stovyklų, kur įsikūrusiųjų buvimo laikas ribotas. Koncentracijos stovyklas įrengusi valdžia dažnai jas vadina pataisos darbų stovyklomis, perkėlimo centrais, sulaikymo centrais.

Melas: vakcinos pražudė tūkstančius

„Vakcinos neapsaugo nuo užsikrėtimo ar viruso plitimo, (jos) pražudė bei sužeidė tūkstančius žmonių“, – tikina straipsnio autorius.

Pagal pasaulinės statistikos duomenis, mirtingumas nuo COVID-19 pilnai pasiskiepijusių žmonių tarpe siekia 10 proc. Medikų teigimu, dažniausiai tai atvejai, kuomet asmuo dar serga ir gretutinėmis ligomis arba yra vyresnio amžiaus. Taigi, akivaizdu, kad vakcinavimas smarkiai sumažina galimybę mirti nuo COVID-19.

Pilnas vakcinavimas sumažina riziką užsikrėsti ir net penkis kartus sumažina riziką mirti nuo koronaviruso. Kas dėl mirčių nuo pačios vakcinos – procentas yra itin mažas. Pavyzdžiui, JAV iki 2021-ųjų liepos buvo pilnai vakcinuota 187,2 milijono žmonių. Apie mirtis, praėjus nedaug laiko po vakcinavimo, sulaukta 6 tūkst. 207 pranešimų. Tai – vos 0,0033 proc. visų vakcinuotųjų. Be to, nėra galima įrodyti, kad ir visos šios mirtys buvo tiesiogiai susijusios su vakcina.

  • Šaltiniai
  • https://manoteises.lt/enciklopedija/neapykantos-kurstymas-lietuvoje-d-u-k/
  • https://ourworldindata.org/covid-deaths-by-vaccination
  • https://coronavirus.nt.gov.au/travel/border-entry/mandatory-supervised-quarantine
  • https://aecom.com/projects/manigurr-ma-village/
  • https://www.vle.lt/straipsnis/koncentracijos-stovyklos/
  • https://ourworldindata.org/covid-deaths-by-vaccination
  • https://blog.ons.gov.uk/2021/10/04/how-many-people-have-died-as-a-result-of-a-covid-19-vaccine/
  • https://covid-101.org/science/how-many-people-have-died-from-the-vaccine-in-the-u-s/
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)