11 sekundžių trukmės vaizdo įraše, paženklintame iNews24.it logotipu, matomas liepsnojantis kelių aukštų pastatas. Socialiniame tinkle šis įrašas paviešintas kartu su komentaru:

Italija: patvirtinus privalomą vakcinaciją visoms saugumo pajėgoms, stebuklingai užsidega karinis sandėlis, kuriame buvo saugomos vakcinos“.

Nors tiesa, kad degantis pastatas yra Italijoje, informacija, kad jame buvo laikomos vakcinos nuo COVID-19 – klaidinga.

Atlikus paiešką „InVid We Verify“ įrankiu paaiškėjo, kad įraše matomos gruodžio 15 d. Romoje, Tor di Quinto kvartale, užsiliepsnojusios sukarintos policijos kareivinės. Gaisro data sutapo su diena, kai baigėsi terminas, iki kurio teisėtvarkos srityje dirbantys asmenys Italijoje privalėjo pasiskiepyti nuo COVID-19, tačiau pats kareivinių pastatas niekaip nėra susijęs su vakcinomis. Jame vakcinos nuo COVID-19 nebuvo sandėliuojamos.

Taip pat nėra jokių įrodymų, kad gaisras būtų susijęs su reikalavimu skiepytis nuo COVID-19. Kaip pranešė vietos žiniasklaida, neatmetama galimybė, kad gaisrą galėjo sukelti elektros tinklo trumpasis jungimas.
Išvados

Užsidegusiose kareivinėse Italijoje nebuvo sandėliuojamos vakcinos nuo COVID-19. Taip pat nėra jokių įrodymų, kad gaisro priežastis būtų susijusi su vakcinomis ar reikalavimu skiepytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės