Melas: visa liga yra tikslo dalis

„Visas šis triukšmas, keliamas ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, turi nors ir neakivaizdų, bet toli siekiantį tikslą – sukurti pasaulyje opiniją, kad be vakcinų ir žmonių vakcinacijos „normalaus“ gyvenimo nebus. O kas to tikslo siekia? Teisingai, farmacijos kompanijos!“ – rašoma straipsnyje.

COVID-19 liga pradėjo plisti 2019 m. gruodžio mėn. Kinijos Hubėjaus provincijos sostinėje Uhane. 2020 m. sausio mėnesį Kinijoje kilo šios ligos epidemija, infekcija ėmė plisti į kitas pasaulio šalis ir tapo pandemija. COVID-19 ligos sukėlėjas yra iki tol nežinotas koronavirusas SARS-CoV-2. Siekiant apriboti ligos plitimą daugelis šalių ėmėsi plačių visuomeninio ir asmeninio piliečių gyvenimo apribojimų, riboja ar ribojo asmenų judėjimą tarp šalių ar šalių viduje. Pandemija sukėlė pasaulinę ekonominę krizę.

Farmacijos kompanijos, minimos straipsnio autoriaus, yra ne Kinijos, o JAV ir Didžiosios Britanijos. Be to, turint omenyje, kokių diskusijų pasaulyje sulaukia vakcinavimosi svarba, jeigu kompanijos norėtų pasipelnyti jom būtų labiau apsimokėję sukurti vaistą nei skiepą – tikėtina, kad dauguma juos taip pat būtų pirkusi.

Melas: visi nupirkti

„Kai „vaikšto“ tokie sunkiai suvokiami milžiniški pinigai, vakcinų gamintojai nersis iš kailio ir darys viską, kad tik šis pinigų srautas nesibaigtų: nupirks žiniasklaidą, „ekspertus“, valdžios atstovus ir, žinoma, visaip kurstys skiepų isteriją“, – teigia autorius.

Turint omenyje, kiek daug viso pasaulio žiniasklaidos šaltinių, ekspertų ir valdžios atstovų kalba apie skiepų naudą, reiktų neįsivaizduojamų dydžių sumų kiekvienam jų „nupirkti“. Ji, tikėtina, būtų didesnė už bet kokį iš skiepų gaunamą pelną. Tad teigti, kad siekdami pelno vakcinų kūrėjai kažką papirkinėja – nelogiška, nes tai paprasčiausiai neapsimokėtų.

Melas: verčiau sirgti natūraliai

„Persirgusių vaikų natūraliai įgytas imunitetas – tvarus ir ilgalaikis, o tie persirgimai dažniausiai būna besimptomiai“, – rašoma straipsnyje.

Tiesa ta, kad niekur nėra įrodymų, teigiančių, kad natūraliai susidaręs imunitetas yra patvaresnis už skiepų sudarytą imunitetą. Be to, PSO teigimu vakcinos dar ir 40 proc. sumažina viruso perdavimo riziką.

Kas dėl besimptomių persirgimų – taip, būna ir tokių, tačiau ir vaikai dėl šios ligos patenka į ligonines, taigi, kiekvienas atvejis individualus. Absoliuti dauguma sergančiųjų ir mirštančiųjų yra nepasiskiepiję. Iš to, ką gydytojai mato priėmimo skyriuose ir ką siunčia į didžiuosius centrus akivaizdu: sunkiai sergantieji yra nepasiskiepiję. Pasiskiepijusių ir nuo COVID-19 vis tiek mirę asmenys – labai garbaus amžiaus žmonės ir/arba turėję daug gretutinių ligų. O neskiepyti mirštantieji būna ir gerokai jaunesni, jų plaučių audinys sunyksta. Net jei asmuo nemiršta, jo gyvenimo kokybė pasikeičia, nes pažeistas plaučių audinys pilnai neatsistato.

„Matome jaunus žmones, kurių fizinis pajėgumas užnešti, pavyzdžiui, pirkinių krepšius laiptais, iššluoti kiemą ar nukasti sniegą bus sunaikintas. Tai reiškia, kad jauni sunkiai koronavirusu persirgę žmonės iš esmės bus neįgalūs dėl to, kad nebuvo pasiskiepiję“, – teigia Joniškio ligoninės vadovas Martynas Gedminas.

  • Šaltiniai
  • https://www.delfi.lt/multimedija/gyvenimas-be-baimes/ligonines-vadovas-paaiskino-kaip-covid-19-veikia-pasiskiepijusius-skirtumas-akivaizdus.d?id=88692891
  • https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans_lt
  • https://lt.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)