„Facebook“ socialiniame tinkle pranešta, kad į skandalingos lietuvių kalbos mokytojos organizuotą protestą susirinko iki 5000 žmonių, tačiau šis skaičius nesutampa su viešai daugelio žiniasklaidos priemonių skelbtais duomenimis.

Klaidinanti žinutė

Policija „Delfi“ patikslino, kad iš tiesų proteste, į kurį susirinko prieš COVID-19 skiepus nusistatę asmenys, buvo nuo 1,5-2 tūkst. žmonių. Panaši informacija pakartota ir kitų žiniasklaidos priemonių pranešimuose.

Lrt.lt pasidalintame straipsnyje minima, kad skirtingais paskaičiavimais protesto dalyvių skaičius siekė 1-1,5 tūkst. „Kauno diena“ ir Lrytas.lt pranešimuose ta pačia tema nurodoma, kad protestuotojų buvo apie 1,5 tūkst. Alfa.lt straipsnyje nurodoma protesto dalyvių skaičius – daugiau nei 1,5 tūkst.

Nė vienoje žiniasklaidos priemonėje neskelbta, kad šiame proteste buvo iki 5 tūkst. dalyvių. Tokį mitinguotojų skaičių – maždaug 5 tūkst. – pavyko pasiekti tik rugpjūčio mėnesį A. Genovaitės Astrauskaitės inicijuoto protesto, kuris vėliau baigėsi riaušėmis prie Seimo, metu.

Išvados

Oficialių šaltinių duomenimis, lapkričio 20 d. į prie Vilniaus Katedros aikštės vykusį A. Genovaitės Astrauskaitės inicijuotą protestą susirinko iki 2 tūkst. žmonių, todėl informacija, kad proteste dalyvavo iki 5 tūkst. asmenų yra klaidinanti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)