Citatos, kurias klaidingai mėginta priskirti dekriminalizavimo pataisų iniciatorei Morganai Danielei, publikuotos jau ne kartą į „Melo detektoriaus“ akiratį dėl melagienų skleidimo patekusiuose portaluose refa.lt ir laisvaslaikrastis.lt. Vėliau to paties klaidinančio straipsnio atvaizdu savo „Facebook“ paskyroje pasidalino ir Ugnius Kiguolis, kurio žinutę išplatino dar keli šimtai socialinio tinklo vartotojų.

Minėtuose portaluose publikuotų straipsnių antraštėje skelbiama: „Morgana Danielė : „Neleidęs vartoti narkotikų, Seimas griauna jaunų žmonių gyvenimus““. Po antrašte perspausdintas Seimo narės pranešimas spaudai, išplatintas po to, kai Seimas nepritarė politikės inicijuotoms pataisoms.

Minėtos frazės, pateikiamos kaip politikės citata, Morgana Danielė niekada nesakė. Tai „Melo detektoriui“ patvirtino pati politikė, paaiškinusi, kad kabutėse įrašyta frazė yra išgalvota, o tikroji Seimo narės citata, išplatinta lapkričio 11 d. pranešime, skamba taip: „Nepritaręs dekriminalizacijos projektui Seimas renkasi toliau griauti jaunų žmonių gyvenimus“.

„Šiais žodžiais siekiau pabrėžti, kad dabartinė drakoniška, baudimu, o ne pagalba paremta narkotikų politika luošina žmonių gyvenimus, nes jauni žmonės dėl padarytos klaidos netenka galimybės kurtis visavertę ateitį. Tuo tarpu priklausomybės ligomis sergančius žmones baudžiamoji sistema įsuka į užburtą ratą, kuris juos likusiam gyvenimui pastato tarp narkotikų vartojimo ir kalėjimo be realios galimybės integruotis į visuomenę“, - savo mintį paaiškino politikė.

Išvados

Remiantis pateikta informacija „Melo detektorius“ vertina kai kuriuose portaluose ir socialiniuose tinkluose išplatintą Seimo narei Morganai Danielei priskirtą citatą kaip melagingą. Politikė patvirtino, kad tokios frazės ji niekada nesakė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)