Socialiniame tinkle „Facebook“ pastebėta žinutė, kurioje asmuo skundžiasi, esą į Kauno klinikas atvykę kauniečiai negauna reikiamos pagalbos, o klinikas užplūdę garbaus amžiaus žmonės kenčia nuo po vakcinacijos nuo COVID-19 susidariusiais kraujo krešuliais. Žinutėje kalbama pirmu asmeniu, tvirtinant, kad jos autorius pats yra šios situacijos liudininkas.

„Aš ką tik po Kauno klinikų. Skubios pagalbos skyrius pilnas su trombais pensininkų po skiepų. Svarbiausia, kad kauniečius guldo gydyti ne Klinikose, o veža į Vilkaviškį. Buvau apakęs. Žmonės nesutinka, nes per toli, tai pasiūlo pasirašyti dokumentus, kad atsisako gydymo ir paleidžia namo (mirti)“, – rašoma melagingoje žinutėje.

Klaidinanti žinutė

Šią situaciją pakomentavo Kauno klinikų Skubios pagalbos skyriaus vadovas Linas Darginavičius, patikinęs, kad skundų dėl nemalonių reakcijų į COVID-19 skiepą sulaukiama retai, o gaunami nusiskundimai paprastai apima įprastą reakciją į skiepus – karščiavimą ar skausmą dūrio vietoje.

„Šiuo metu nepastebime pacientų srauto padidėjimo dėl galimų komplikacijų, atsiradusių po COVID-19 vakcinacijos. Atvejai, kai pacientai kreipiasi į Kauno klinikų Skubios pagalbos skyrių dėl atsiradusių nemalonių COVID-19 skiepo poveikių, yra pavieniai. Dažniausiai kreipiamasi dėl karščiavimo arba skausmo injekcijos vietoje, tačiau šie simptomai praeina savaime per keletą dienų“, - rašoma komentare.

Taip pat L. Darginavičius patikino, kad pacientai į Kauno klinikas priimami, tačiau dėl paaštrėjusios šalyje COVID-19 cituacijos kartais juos tenka nukreipti į antrinio lygio sveikatos priežiūros įstaigas kituose miestuose.

„Pacientai yra priimami į Kauno klinikas. Tačiau, atsižvelgiant į COVID-19 situaciją ir pacientų būklės sunkumą, jie kartais nukreipiami gydytis į antrinio lygio sveikatos priežiūros įstaigas, kurios yra ir kituose miestuose. Pacientų srautai paskirstomi, atsižvelgiant į Kauno regiono COVID-19 situacijos valdymo planą ir ligoninių užimtumą“, - komentuoja Kauno klinikų atstovas.

Ši žinutė – ne vienintelė pastaruoju metu pastebėta su Kauno klinikomis susijusi melagiena. Rugsėjo mėnesį Socialiniuose tinkluose buvo paskleisti klaidinti gandai apie tai, kad Kauno klinikų neurologiniame reanimacijos skyriuje pilna abiem vakcinos nuo COVID-19 dozėmis paskiepytų pacientų, kai iš tiesų tuo metu klinikose nebuvo gydomas nė vienas pacientas, patyręs šalutinių vakcinos poveikių. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Išvados

Skirtingai nei teigiama socialiniuose tinkluose, Kauno klinikos šiuo metu nepatiria jokio pensinio amžiaus žmonių, kurie skųstųsi šalutiniais COVID-19 vakcinos poveikiais ir kraujo krešulių susidarymu, antplūdžio. Klinikų atstovo teigimu, sveikatos priežiūros įstaiga su vakcinomis susijusių nusiskundimų sulaukia retai, tačiau pasitaiko atvejų, kai žmonės sunerimsta dėl lengvų ir įprastų vakcinos poveikių – karščiavimo ar skausmo dūrio vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės