Laisvaslaikrastis.lt pradeda nuo Elizabeth Lee Vliet, kurią vertime pristato kaip gydytoją. Tačiau apie tai, kad ši moteris tikrai gydytoja, nepavyko rasti jokių įrodymų. Dažniausiai ji prisistato kaip Čilėje įsikūrusios medicinos paslaugų konsultacijų įmonės „Med Expert Chile“ darbuotoja. Kartais – kaip prevencinės medicinos gydytoja, tačiau niekur nepateikia jokių to įrodymų. Todėl neaišku, ar ji tikrai gydytoja, ar tik tokia skelbiasi.

E. Lee Vliet tikina, kad egzistuoja COVID protokolai, kurie neva sukelia mirtį vyresniems nei 50 metų pacientams. Šito moteris, žinoma, taip pat niekaip nepagrindžia.

Toliau laisvaslaikrastis.lt mini advokatą Thomą Renzą. Jis, kadaise mažai žinomas advokatas Ohajo valstijoje, turintis ribotą bylinėjimosi patirtį gavo licenciją vos keli mėn. iki pandemijos pradžios), smarkiai sustiprino savo profilį pateikdamas ieškinius dėl koronaviruso vakcinų.

Prieš tapdamas sąmokslo teorijų skleidėju, jis dirbo kredito unijoje, iš kurios buvo atleistas dėl kaltinimų iš kolegių dėl seksualinio priekabiavimo.

Th. Renzas jau daug kartų pateko į faktų tikrintojų akiratį, kai paskleidė melagienas, susijusias su COVID-19 vakcinomis. Jis tikino, kad nuo jų miršta arba yra sužalojami daug žmonių, nepaisant fakto, kad daugybė klinikinių tyrimų, metaanalizių įrodė, kad dabar naudojamos vakcinos yra saugios ir efektyvios.

Toliau rašoma, kad Th. Renzas skelbia, jog „nuo vaisto Remdesivir miršta 25 % jį vartojančių pacientų, o 85 % pacientų, prijungtų prie dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatų ilgiau nei 96 valandoms, galiausiai miršta“. Tačiau tai – melas. Tiesa, kad remdesiviro naudojimą temdo mokslinės ir medicininės diskusijos – yra įrodymų, kad anksti suvartotas preparatas padeda greičiau pasveikti ar išvengti mirties, tačiau kai kurie klinikiniai tyrimai vertinami skeptiškai dėl metodologijos. Tai vis dar aiškinamasi. Tačiau nėra jokių duomenų, apie būtent šio preparato sukeltas mirtis, ypatingai tokiais dideliais skaičiais, kaip teigia Th. Renzas. Tokius pareiškimus būtina grįsti duomenimis, ko advokatas nepadaro.

Išvados

Taigi, remiantis aukščiau aprašytu išaiškinimu, „Melo detektorius“ konstatuoja, kad laisvaslaikrastis.lt publikacijoje pateikiama melaginga ir nepatikrinta informacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės